Ooooooooo widze ??e, nawet bez podpowiedzi jako?? sobie poradzi??e?? a ja tu ju?? sie wysili??em z podpowiedziĂ?. No dobra mo??esz zadac kolejnego dinozaura.dilong pisze:Rapetosaurus
Co to za skamieniaĹoĹÄ??
- Daniel Madzia
- Jurajski allozaur
- Kontakt:
- Daniel Madzia
- Jurajski allozaur
- Kontakt:
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
- Imię i nazwisko: Krzysztof
Jak by?? siedzia?? w neĂ?ie tyle co ja, to te?? by?? chyba pamiĂ?ta?? ile?? tam nazw dinozaur??w.Daniel Madzia pisze:Ciekawe, ale Saurophaganax maximus to tylko fragmenty :DKrzysztof pisze:To kwestia oczytania a poza tym znam sie na rodzajach dinozaur??w.dilong pisze:Jak to wiedzia??e?? i to bez podpowiedzi ? Twoja kolej.
- Xyphactinus
- Karboński antrakozaur
- Daniel Madzia
- Jurajski allozaur
- Kontakt:
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
Dobrze Xyphactinus to, jest Zuniceratops a wiĂ?c mo??esz zadaĂ? nastĂ?pnĂ? skamienia??osc.
Co jest w tym dziwnego ??e, kto?? zna siĂ? na dinozaurach i potrafi od razu powiedzieĂ? jaki to gatunek, a po drugie nie samym kompem czlowiek ??yje sĂ? tak??e, ksiĂ???ki edukacyjne w kt??rych coraz wiĂ?cej mo??na wyczytaĂ?.
Co jest w tym dziwnego ??e, kto?? zna siĂ? na dinozaurach i potrafi od razu powiedzieĂ? jaki to gatunek, a po drugie nie samym kompem czlowiek ??yje sĂ? tak??e, ksiĂ???ki edukacyjne w kt??rych coraz wiĂ?cej mo??na wyczytaĂ?.
- Daniel Madzia
- Jurajski allozaur
- Kontakt:
Nic w tym nie jest dziwnego, ale:Krzysztof pisze:Co jest w tym dziwnego ??e, kto?? zna siĂ? na dinozaurach i potrafi od razu powiedzieĂ? jaki to gatunek, a po drugie nie samym kompem czlowiek ??yje sĂ? tak??e, ksiĂ???ki edukacyjne w kt??rych coraz wiĂ?cej mo??na wyczytaĂ?.
1) Identyczny rysunek byl podany kilka tygodni temu (o to mi pierwotnie chodzilo).
2) Nie chce podceniac Twoich wiadomosci, ale S. maximus jest bardzo fragmentaryczny material, a sami paleontologowie nie sa pewni tego, czy maja go uznac za odrebny rodzaj (tzn. Saurophaganax), czy tez tylko za inny gatunek allozaura (A. maximus) albo wprost za synonim A. fragilis.
To z wiadomosciami ksiazkowymi, czy internetowymi nie ma nic wspolnego...
- Daniel Madzia
- Jurajski allozaur
- Kontakt:
OK, no to tylko zakoncze dyskusje podajac linka :D - http://www.dinozaury.com/forum/viewtopi ... c&start=75Krzysztof pisze:Mo??esz mnie Danielu oceniaĂ? jak, sobie chcesz ale ja nie spoglĂ?da??em w stecz co by??o tam za zdjĂ?cie odpowiedzia??em od razu jak zobaczy??em co to za dinozaur. Z resztĂ? co tu jest do dyskutowania, wr??Ă?my do tematu i czekajmy na kolejĂ? skamienia??osĂ?, podanĂ? przez Xyphactinusa.
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
Nie bĂ?de komentowa?? tego, ale co ja mogĂ? na to poradziĂ?>> Co mam usunĂ?c ten post czy co, ??e sie powt??rzy?? czy jakies znowu tematy, bĂ?dziemy rozwijaĂ?.Danu pisze:Ale my ciĂ? o to nie oskar??amy, np ja zanim kiedy?? zamie??ci??em to zdjĂ?cie, widzia??em go w internecie tysiĂ?ce razy i ty pewnie te??, dlatego nie wĂ?tpiĂ?, ??e mog??e?? od razu odpowiedzieĂ?.
Na drugi raz jak co?? sie powt??rzy to zostanie to usuniĂ?te i koniec tematu.
- Xyphactinus
- Karboński antrakozaur
- Xyphactinus
- Karboński antrakozaur
C????, znalaz??em tylko takĂ? ma??Ă?. Pozosta??e wydawa??y mi siĂ? zbyt proste. Nawet kiedy siĂ? kliknie i obrazek siĂ? powiĂ?kszy, wciĂ??? chyba jest do??Ă? ma??y.
"Chciałbym, żeby świat był dwa razy większy i połowa jego była wciąż niezbadana."
sir David Attenborough

Cykl "Gdyby kometa nie spadła":
http://www.dinozaury.com/forum/viewtopic.php?t=939
http://www.dinozaury.com/forum/viewtopic.php?t=967
sir David Attenborough

Cykl "Gdyby kometa nie spadła":
http://www.dinozaury.com/forum/viewtopic.php?t=939
http://www.dinozaury.com/forum/viewtopic.php?t=967
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
Hmmm, jak klikam to nie chce siĂ? powiĂ?kszyc.
Trudno trzeba bĂ?dzie zgadywaĂ?. SĂ?dze ??e to jakich?? stegozaur a z nazwy mo??e>> Chialingosaurus??.
Trudno trzeba bĂ?dzie zgadywaĂ?. SĂ?dze ??e to jakich?? stegozaur a z nazwy mo??e>> Chialingosaurus??.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2006, o 18:31 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
- Xyphactinus
- Karboński antrakozaur