Witajcie. Szukam w internecie sposobu jak zostać paleontologiem, jakiego gimnazjum itp szukać. Najlepiej aby ktoś doradził mi zaczynając nie od liceum a od gimnazjum. Zostać w normalnym gimnazjum podstawowym czy może od razu wybierać kierunki?
P.S Jak już to raczej bardziej interesuje mnie paleobiologia.
Jak zostać paleontologiem?
Regulamin forum
"Gniazdo raptorów" to otwarty, specjalny dział forum. Powstał z myślą o młodszych miłośnikach dinozaurów (i nie tylko ;) ). Służy luźnym dyskusjom na tematy paleontologiczne.
"Gniazdo raptorów" to otwarty, specjalny dział forum. Powstał z myślą o młodszych miłośnikach dinozaurów (i nie tylko ;) ). Służy luźnym dyskusjom na tematy paleontologiczne.
Jak zostać paleontologiem?
Żaden dinozaur nie był idealny. Jeden ustępował drugiemu w jednym, ale jednocześnie przewyższał go w drugim. Tak natura stworzenia zaplanowała -Ja.
- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
Re: Jak zostać paleontologiem?
Tutejsi paleontolodzy Ci odpiszą, jak tylko wejdą na forum, ale wydaje mi się, że gimnazjum nie ma tu - przynajmniej dla nich - większego znaczenia (bo w ich czasach jeszcze gimnazjów nie było ;)). Ważne, żeby coś z niego wynieść, profilowe chyba nie musi być, ale liceum (biologia) już się pewnie bardzo przyda.
Tutaj masz również nieco na temat:
viewtopic.php?f=4&t=2307
viewtopic.php?f=18&t=398
Tutaj masz również nieco na temat:
viewtopic.php?f=4&t=2307
viewtopic.php?f=18&t=398
"Mastodon sapiens"
Bardzo dziękuję, teraz już więcej o tym wiem.
Witamy w ordowiku! :D MSz
Witamy w ordowiku! :D MSz
Żaden dinozaur nie był idealny. Jeden ustępował drugiemu w jednym, ale jednocześnie przewyższał go w drugim. Tak natura stworzenia zaplanowała -Ja.
-
- Moderator
Za moich czasów gimnazjum już było
Ważna by to było gimnazjum z dobrymi nauczycielami i fajnymi rówieśnikami. Startuj w konkursach gimnazjalnych. Na tym etapie jeszcze nie musisz się specjalizować.

Ważna by to było gimnazjum z dobrymi nauczycielami i fajnymi rówieśnikami. Startuj w konkursach gimnazjalnych. Na tym etapie jeszcze nie musisz się specjalizować.

Biologia, UW