Powitania - użytkownicy
Re: użytkownicy
pozdro 600 dla Koleżanki!
odzywaj się naj najczęsciej!
odzywaj się naj najczęsciej!
"Somewhere, something incredible is waiting to be known" - C.Sagan
- Rahonawis
- Kambryjski trylobit
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam na imię Michał (Nazwisko nie istotne) i mam 17 lat.
Paleontologią interesuję się od dziecka kiedy to tata czytał mi na dobranoc "Atlas prehistorii"
.
W niedalekiej przyszłości zamierzam podjąć studia w UW na wydziale Geologii.
Mam nadzieję, że wiele się od was dowiem
PS. W niektórych tematach polskie litery zmieniają się w "znaczki" czy to coś u mnie czy już tak jest i nic nie da się zrobić?
Mam na imię Michał (Nazwisko nie istotne) i mam 17 lat.
Paleontologią interesuję się od dziecka kiedy to tata czytał mi na dobranoc "Atlas prehistorii"

W niedalekiej przyszłości zamierzam podjąć studia w UW na wydziale Geologii.
Mam nadzieję, że wiele się od was dowiem
PS. W niektórych tematach polskie litery zmieniają się w "znaczki" czy to coś u mnie czy już tak jest i nic nie da się zrobić?
- Triceratops
- Sylurski akantod
- Imię i nazwisko: Weronika Mazurek
- Kontakt:
Jestem Triceratops (oczywiście nie naprawdę), mam 12 lat, interesuję się dinozaurami od piątej klasy, kiedy to wygrałam konkurs "Świat Polskich Dinozaurów", w nagrodę wzięłam udział w wykopaliskach w Lisowicach, razem z panem Grzegorzem Niedźwiedzkim i Tomaszem Sulejem, dostałam też książkę "Dinozaury". Obecnie najbardziej interesuję się teropodami, ściślej - utahraptorem, welociraptorem i oczywiście naszym Smokiem z Lisowic. Jednak ze względu na dawnego ulubieńca triceratopsa, to właśnie jego imię wzięłam sobie na forum.
Podziwiam polskich paleontologów za to, że...

Spomiędzy szerokich, zielonobrązowych liści wystają cztery długie zakrzywione szpony. Gdy tylko jednak jeden z gadów drgnął, pazury chyłkiem cofnęły się między paprocie. Szpony należą do gatunku dinozaura, jakiego jeszcze świat nie widział. Jest to pierwszy skuteczny super-drapieżnik – Smok z Lisowic.
Jest to fragment pisanej przeze mnie powieści o smoku z Lisowic.

Spomiędzy szerokich, zielonobrązowych liści wystają cztery długie zakrzywione szpony. Gdy tylko jednak jeden z gadów drgnął, pazury chyłkiem cofnęły się między paprocie. Szpony należą do gatunku dinozaura, jakiego jeszcze świat nie widział. Jest to pierwszy skuteczny super-drapieżnik – Smok z Lisowic.
Jest to fragment pisanej przeze mnie powieści o smoku z Lisowic.
- Tomasz Singer
- Jurajski allozaur
Witam nową koleżankę.
Widzę, że w wielkim podpisie znalazł się bardziej do niego adekwatny rysunek.
Życzę dalej takiego zapału w rozwoju swojej pasji.
Widzę, że w wielkim podpisie znalazł się bardziej do niego adekwatny rysunek.
Życzę dalej takiego zapału w rozwoju swojej pasji.
-
- Permski synapsyd
- Imię i nazwisko: Krzysztof Lichota
Hej wszystkim. Tu krzysiu_dino. Dino był taki miły i zmienił mi nick. Teraz będzie już poważnie.
- Kahless
- Karboński antrakozaur
- Kontakt:
Pozmieniało się u mnie w życiu na lepsze więc postanowiłem napisac i się pochwalić. Otworzyłem swój sklep zoologiczny w Lublinie, z dużą ilością zwierzyny egzotycznej. Mam teraz znacznie więcej czasu, będąc własnym sobie kapitanem i okrtętem więc postaram się bardziej podziałać na naszym forumie. Jakby ktoś chciał z Lublina mnie odwiedzić zapraszam, no i oczywiście stara gwardia też jest przymusowo zaproszona do mnie (Bosman, Mateusz obiecaliście mnie odwiedzić
)

Cześć, Andrzej z Gostynia z tej strony, Ci z was, którzy byli na drugim turnusie w Lisowicach będą mnie kojarzyć ;) No to zaczynam zabawę w światku polskiej paleontologii! ;)
- fajanSowa
- Ordowicki bezszczękowiec
- Imię i nazwisko: Asia T.
Hej, tu Poznań! Miło Was poczytać ;)
Pozdrawiam ciepło!
Pozdrawiam ciepło!
"Bo szczęście to przelotny gość. Szczęście - to piórko na dłoni, co zjawia się, gdy samo chce i gdy się za nim nie goni"
-
- Prekambryjski stromatolit
- Imię i nazwisko: Mateusz
Witam wszystkich!
Mam na imię Mateusz. Dinozaurami interesuję się odkąd sięgam pamięcią, a profesją paleontologa od czasu obejrzenia w dzieciństwie filmu Spielberga "Park Jurajski". Pochodzę z województwa Warmińsko-Mazurskiego, obecnie mieszkam w Gdańsku.
Od pewnego czasu odwiedzam tę stronę w wolnych chwilach, zapoznając się z jej zasobami i stwierdzam, że jest to jedyny porządny portal o tematyce paleontologicznej w Polsce.
Prowadzącym stronę gratuluję i życzę powodzenia w dalszej pracy!
Mam na imię Mateusz. Dinozaurami interesuję się odkąd sięgam pamięcią, a profesją paleontologa od czasu obejrzenia w dzieciństwie filmu Spielberga "Park Jurajski". Pochodzę z województwa Warmińsko-Mazurskiego, obecnie mieszkam w Gdańsku.
Od pewnego czasu odwiedzam tę stronę w wolnych chwilach, zapoznając się z jej zasobami i stwierdzam, że jest to jedyny porządny portal o tematyce paleontologicznej w Polsce.
Prowadzącym stronę gratuluję i życzę powodzenia w dalszej pracy!
- Dino
- Administrator
- Imię i nazwisko: Łukasz Czepiński
- Kontakt:
Witamy Mateuszu i dziękujemy za miłe słowa
Kto wie, może w przyszłości sam zechcesz zgłębiać i popularyzować paleontologię? ;)

-
Cześć
Nazywam się Piotrek Gronek mam skończone 6 lat. Bardzo się interesuję dinozaurami. Mam nadzieję, że wiele się tu nauczę.
Nazywam się Piotrek Gronek mam skończone 6 lat. Bardzo się interesuję dinozaurami. Mam nadzieję, że wiele się tu nauczę.
Witam jestem Andrzej mam 18 lat. Jednym z moich zainteresowań jest paleontologia. Lubię poznawać przeszłość, jest ona dla mnie bardzo interesująca, mroki przeszłości są bardzo pociągające. Na razie tyle o mnie 

Witam mam na imię Łukasz i mam 8 lat.Wiem ,że może jestem za młody aby uczestniczyć w poważnych dyskusjach.Ale paleontologia to moja pasja od chyba zawsze.I dlatego zawędrowałem na te bardzo ciekawe dla mnie forum.
- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
WitamyLukas pisze:Witam mam na imię Łukasz i mam 8 lat.Wiem ,że może jestem za młody aby uczestniczyć w poważnych dyskusjach.Ale paleontologia to moja pasja od chyba zawsze.I dlatego zawędrowałem na te bardzo ciekawe dla mnie forum.

Nic się nie bój - są też odpowiednie działy dla młodszych Użytkowników. Polecam przede wszystkim dział Gniazdo raptorów. Prócz tego podstawowe informacje znajdują sie w Kąciku początkującego dinozaurologa.
"Mastodon sapiens"
-
- Moderator
Zachęcamy też do czytania encyklopedii, gdzie znajdziesz opisy wielu dinozaurów i definicje trudnych terminów używanych w paleontologii:
http://www.encyklopedia.dinozaury.com/i ... 2%C3%B3wna
http://www.encyklopedia.dinozaury.com/i ... 2%C3%B3wna
Biologia, UW
-
- Imię i nazwisko: Maciej Ruciński
Cześć mam na imię Maciek mam 15 lat i jestem ze Szczecina. Interesuję się oczywiście prehistorią w szczególności kręgowcami.
- szerman
- Neogeński mastodont
Witamy na forum i zachęcamy do aktywnościPaleontolog pisze:Cześć mam na imię Maciek mam 15 lat i jestem ze Szczecina. Interesuję się oczywiście prehistorią w szczególności kręgowcami.

"Mastodon sapiens"
- noetting
- Imię i nazwisko: Kasia Zalecka-Wojtaszek
- Kontakt:
Witaj Maćku! :D
"My mama told me when I was young
We are all born superstars (...)
There’s nothin' wrong with lovin’ who you are
She said, cause He made you perfect, babe
„So hold your head up, girl and you’ll go far,
Listen to me when I say”" :)
Born This Way - L.G.
We are all born superstars (...)
There’s nothin' wrong with lovin’ who you are
She said, cause He made you perfect, babe
„So hold your head up, girl and you’ll go far,
Listen to me when I say”" :)
Born This Way - L.G.
Witam wszystkich! Jestem Kasia, na wasze forum trafiłam, szukając w sieci informacji na temat dinozaurów.. jako dziecko troszkę się nimi interesowałam, potem - w wirze codziennego życia, zapomniałam o tej pasji, a teraz odświeżam ją, gdyż fascynację dinozaurami przeżywać zaczyna mój kilkuletni synek 

"Nie jestem mądrym człowiekiem, ale wiem co to miłość." ||
Sprawdź znaczenie swoich snów - sennik.biz, znajdź życzenia na każdą okazję - życzenia urodzinowe
Sprawdź znaczenie swoich snów - sennik.biz, znajdź życzenia na każdą okazję - życzenia urodzinowe
- szerman
- Neogeński mastodont
Re: SCELIDOZAUR
Również witamy 
Podstawowe informacje dotyczące dinozaurów znajdziesz tu:
viewforum.php?f=69
Jeżeli chcesz opisy konkretnych dinozaurów, to tutaj je znajdziesz:
http://www.encyklopedia.dinozaury.com/i ... Dinosauria
viewforum.php?f=5
A chwalić się swoimi dinozaurami z plasteliny możesz w galerii:
viewforum.php?f=29