MĂłj Pierwszy Dinozaur :)
MĂłj Pierwszy Dinozaur :)
Witam, wczoraj nie miaĹem co robic wiÄc postanowiĹem narysowac dinozaura....Pierwszy raz w Ĺźyciu rysuje dinozaura.....ProszÄ komentowac Baryonyx:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2z67zv4&s=6
POZDRAWIAM
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2z67zv4&s=6
POZDRAWIAM

- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
Jak na pierwszy raz, to caĹkiem zgrabnie Ci to wyszĹo ;) Mam wraĹźenie, Ĺźe podobny rysunek widziaĹem w jakieĹ ksiÄ
Ĺźce - pewnie siÄ nim wspomagaĹeĹ? Nie pasuje mi trochÄ lewe udo, jest jakieĹ dziwne. No i zapomniaĹeĹ dorysowaÄ lewy bark, bo chyba swym Ĺbem caĹego nie zasĹania ;) Mimo tych niedociÄ
gniÄÄ podoba mi siÄ.
-
- Prekambryjski stromatolit
No niezle,qwerty999000 pisze:ja narysowaĹem ze 60 rysunkĂłw dinozaurĂłw
PS.moĹźe coĹ sciÄ gne

<posty poĹÄ czono>
Qwerty widzÄ Ĺźe jestes nowy i wlasciwie to twoj post nic nie wnosi ja kiedys robilem te same bĹedy sraĹem za przeproszeniem postĂłw gdzie popadĹo. I teraz prĂłbujÄ siÄ ograniczacqwerty999000 pisze:ja narysowaĹem ze 60 rysunkĂłw dinozaurĂłw

POZDRAWIAM
"kiedyĹ" - pojÄcie wzglÄdne :D - Tomek

- Przyszły paleontolog
- Dewoński labiryntodont
- Imię i nazwisko: Tomasz Glowienke
- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
Re: Mój Pierwszy Dinozaur :)
BMW najbardziej udane.
Gdyby nie różki napolityczne, to by wyglądał na monokloniusa albo centrozaura. A tak to chyba bardziej hybryda ;)BartoszS pisze:Ceratops jakiś... pewnie malowany bez źródła.
"Mastodon sapiens"
- Dinosaur Man
- Karboński antrakozaur
- Imię i nazwisko: Dawid Studziński
Re: MĂłj Pierwszy Dinozaur :)
Jak na pierwsze rysunki, to całkiem nieźle. Sam nie wiem, która metoda rysowania jest lepsza, najlepiej wypróbować każdą. Przy rysowaniu całych dinozaurów, jakichś plenerów, ale również przy niewielkich detalach najlepiej zaczynać od ogółu, rysować patrząc z daleka na całość aby nie zachwiać proporcji. Jak już znamy to, to fajnie obserwować współczesne zwierzęta o podobnej fizjonomii. Mniej więcej na równi z tym powinno się studiować kości. A jak ktoś chce narysować super dinozaura, to możne najpierw wykonać model (najważniejsze proporcje!). Jeśli ktoś woli oszczędniejszy wariant, może oczywiście korzystać z dorobku dobrych paleoartystów (odwołuję tu do doświadczenia J.Sibbicka, G. Paula, J. Gurche, ale nie omieszkam zaproponować prac użytkowników naszego forum, np. Edyty). Oczywiście nie da się załapać wszystkiego naraz, ale to wiadomo.
Fajny ten "centrozauryn", jeśli rysowany bez źródła, to z niezłym wyczuciem. Liopleurodon jest dynamiczny, ale nie wiem, czy jego panewka biodrowa pozwalała na taki zasięg obrotu płetwami do góry. A a tego barionyksa tez już gdzieś widziałem. Moja uwaga, poza proporcjami, to znów kończyny- u teropodów ruchy nadgarstkiem były ograniczone, a pozycja zawsze była "do wewnątrz". Oczywiście to nie Twoja wina, bo rysunek był przerysowany.
Fajny ten "centrozauryn", jeśli rysowany bez źródła, to z niezłym wyczuciem. Liopleurodon jest dynamiczny, ale nie wiem, czy jego panewka biodrowa pozwalała na taki zasięg obrotu płetwami do góry. A a tego barionyksa tez już gdzieś widziałem. Moja uwaga, poza proporcjami, to znów kończyny- u teropodów ruchy nadgarstkiem były ograniczone, a pozycja zawsze była "do wewnątrz". Oczywiście to nie Twoja wina, bo rysunek był przerysowany.
Re: MĂłj Pierwszy Dinozaur :)
Dziękuję bardzo za lekcję ;) Będę pamiętał, i choc nie mam za dużo czasu to będę próbował skopiowac rysunki z książek lub internetu na kartkę za pomocą ręki oczywiście ;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam