szerman pisze:Taki quiz jest o wiele ciekawszy od naszego, który od dość dawna już traci na popularności...
Nasz jest ciekawszy, a właściwie był w 2008 r. - na pewno już wtedy, kiedy do niego dołączyłem (zob.
56 strona tematu) zapewne wcześniej też było dobrze, ale nie wiem bo się nie udzielałem. Było naprawdę gorąco - zagadki były ciekawe, szły błyskawicznie (nieformalną zasadą były podpowiedzi po 1 dniu bez odpowiedzi a o wyniku często decydowały sekundy!), były przeważnie na dość trudnym poziomie, była spora, dość stała ekipa zapaleńców aktywna w quizie, gdy się pytało o kilka rzeczy to ludzie odpowiadali na całość a nie na cżęść - to była naprawdę fajna zabawa. Niestety później ilość chętnych spadała, z mojej strony zupełnie spadła wena do wymyślania zagadek i często nie chciało mi się szukać odpowiedzi (wcześniej czesto musiałem się czyś podeprzeć, np. kiedyś żeby odpowiedzieć musiałem się pytać osób które znają rosyjski o pomoc). Obecnie często są banały (choć niektóre skreca są trudne), ludzie odpisują z dużym poślizgiem, same standardowe pytania - to już nie to samo. Tak bywa, może kiedyś nasz quiz znów będzie przeżywał rozkwit.
EDIT XI.2011 Postanowiłem rozruszać nasz quiz, dobrze, jeśli inni się dołączą :D