PS zagłosowałem na najbardziej egzotyczny paleozoik - od którego wysztko się zaczęło, później już było z górki.
EDIT
Albo nie... niech będzie bardziej swojski dla mnie mezozoik
Wracaj do swej nory priapuloidzie i się nie wychylajDawid Mazurek pisze:Wszystko co ciekawe w ewolucji wydarzyło się przed mezozoikiem ;-)
Miałem z holocenem podobną rozkminę, ale w końcu paleontologia ważniejszaDawid Mazurek pisze:Wybaczamy. W końcu Vertebrata to tylko jedna, niewiele znacząca gałązka W OBRĘBIE (w przeciwnym razie parafiletycznych) Invertebrata
Krzyśku - dzięki za wsparcie!
Dodam jeszcze, że jeśli nie paleozoik z kambrem, to tylko kenozoik z holocenem (ze względu na kobiety), ale jako że można było wybrać tylko jedną opcję - pokierowałem się ważniejszą z dwóch pasji ;-)
PS. Proponuję do regulaminu dopisać ban za nazywanie kogoś priapuloidem
W późniejszych okresach mamy znacznie większą różnorodność, świat permu jest dość monotoniczny, więc to nie jest zbyt mocny argument :DZagłosowałem ze względu na różnorodność Karbonu i Permu
*Nie ma za co, kolegoDawid Mazurek pisze: Krzyśku - dzięki za wsparcie!*
Dodam jeszcze, że jeśli nie paleozoik z kambrem, to tylko kenozoik z holocenem (ze względu na kobiety), ale jako że można było wybrać tylko jedną opcję - pokierowałem się ważniejszą z dwóch pasji ;-)**
Dzisiejszy stan wiedzy najlepszy jest dla młodszych okresów, a co za tym idzie również mamy najwięcej znanych organizmów z młodszych czasów, dlatego w subiektywnym wyborze co się lubi a co nie, nie zakładamy (przynajmniej ja tak robię) że w późnym karbonie było tyle gatunków co w późnej jurze bo nic mi to nie daje w takiej ankiecie :DDawid Mazurek pisze:Z tą różnorodnością to nie do końca tak... aktualnie trwają dyskusje nad tym, jak się różnorodność biologiczna na przestrzeni dziejów zmieniała i kiedy była największa. Ciężko jednoznacznie powiedzieć.