Powitania - użytkownicy
- Dawid Mika
- Jurajski allozaur
ja nazywam siÄ Dawid, mam 12 lat i mieszkam na GĂłrnym ĹlÄ
sku.
nie pamiÄtam od jak dawna interesujÄ siÄ strasznymi gadami, ale ciÄ gnÄĹy mnie prawie od zawsze. Mimo swojego wieku nie jestem typowym dzieckiem Neostrady czy tak zwanym dzieckiem czatĂłw. W internecie staram siÄ zachowaÄ dojrzaĹe , a nie dobijaÄ innych swojÄ dziecinnoĹciÄ i tak zwanym WiElBĹÄ DzIm PiSmEm.
nie pamiÄtam od jak dawna interesujÄ siÄ strasznymi gadami, ale ciÄ gnÄĹy mnie prawie od zawsze. Mimo swojego wieku nie jestem typowym dzieckiem Neostrady czy tak zwanym dzieckiem czatĂłw. W internecie staram siÄ zachowaÄ dojrzaĹe , a nie dobijaÄ innych swojÄ dziecinnoĹciÄ i tak zwanym WiElBĹÄ DzIm PiSmEm.
-
- Prekambryjski stromatolit
- Kontakt:
JeĹli miaĹabym powiedzieÄ kilka sĹĂłw o sobie...Mam na imiÄ Danuta.Mieszkam w Jurkowie (taka wieĹ w gminie CzchĂłw,powiecie Brzesko i wojewĂłdztwie maĹopolskim)Na dzieĹ dzisiejszy (tj.24.05.2008r.) mam 15 lat.Majestatycznymi,prehistorycznymi dinozaurami pasjonuje siÄ od maĹego dziecka.Nie pamiÄtam dokĹadnie odkÄ
d.GdzieĹ od ok.3?/4. roku Ĺźycia.W kaĹźdym bÄ
dĹş razie te bestie siedziaĹy we mnie od urodzenia.Fascynuje siÄ rĂłwnieĹź anioĹami oceanu - orkami oraz wielkimi kotami.Kocham ziwerzÄta,szczegĂłlnie drapieĹźniki.MoĹźe to nietypowe dla dziewczyny,ale zajmujÄ siÄ rĂłwnieĹź terrarystykÄ
,czyli hodowlÄ
zwierzÄ
t egzotycznych,takich jak ptaszniki,wÄĹźe,skorpiony,modliszki...SÄ
takĹźe mojÄ
ogromnÄ
pasjÄ
.Ponad to jestem autorkÄ
kilku stron i blogĂłw poĹwiÄconych orkom,wielkim kotom i dinozaurom (w budowie).ZaĹoĹźyĹam rĂłwnieĹź pierwsze i najwiÄksze polskie Orca forum.
JeĹli miaĹabym coĹ powiedzieÄ o swoim wyglÄ dzie: jestem nie za wysokÄ dziewczynÄ .DĹugie blond wĹosy,niebieskie oczy.Charakter mam nieco nietypowy (jak na dziewczynÄ).Unikam towarzystwa,lubiÄ samotnoĹÄ,mrok,ciemnoĹÄ,mam nieco mÄski styl.Uwielbiam kolor czarny,a sĹucham gotyku.
JeĹli miaĹabym coĹ powiedzieÄ o swoim wyglÄ dzie: jestem nie za wysokÄ dziewczynÄ .DĹugie blond wĹosy,niebieskie oczy.Charakter mam nieco nietypowy (jak na dziewczynÄ).Unikam towarzystwa,lubiÄ samotnoĹÄ,mrok,ciemnoĹÄ,mam nieco mÄski styl.Uwielbiam kolor czarny,a sĹucham gotyku.
I walk alone...
-
- Kontakt:
Nazywam siÄ MichaĹ i mam 18 lat. Dinozaury mnie fascynujÄ
od 6 roku Ĺźycia dziÄki serii Deagostini Dinozaury oraz grze na PSX Zaginiony Ĺwiat: Jurassic Park. PochodzÄ z Warszawy i tu teĹź siÄ uczÄ. Jestem kolekcjonerem rzeczy powiÄ
zanych z zespoĹem Korn jak i ksiÄ
Ĺźek o dinozaurach. SĹucham gĹĂłwnie muzyki nu-metalowej. Jestem zainteresowany dinozaurami (choÄ wÄ
tpie abym zostaĹ paleontologiem poniewaĹź wymaga to znajomoĹci kwasĂłw i chemii czego nie znoszÄ bo siÄ w tym wszystkim gubiÄ). Jestem zwolennikiem teorii o tym Ĺźe Tyranozaur nie jest zwierzÄciem padlinoĹźernym a aktywnym drapieĹźnikiem polujÄ
cym w dodatku grupowo. Co tu jeszcze? DuĹźo bym mĂłgĹ napisaÄ ale nie chce mi siÄ. Jak ktoĹ chce pogadaÄ pisaÄ na: vastatosaurus.rex@gmail.com
Pozdrawiam zaĹogÄ D.C oraz uĹźytkownikĂłw.
Pozdrawiam zaĹogÄ D.C oraz uĹźytkownikĂłw.
"Life will find a way" - Ian Malcolm
KOCham CiÄ Madziu ;*
KOCham CiÄ Madziu ;*
Witam wszystkich! Nazywam sie Krzysiek i mam 21lat. Pochodze z Dolnego Ĺlaska z malej miejscowosci Ĺwidnica 8) Obecnie studiuje na kierunku Biomedical w Luton (Uk). Moja wiedza na temat prehistorycznych gadow nie jest moze zbyt duza ale mam nadzieje ze na tym forum znacznie sie poszerzy
Moim nalogiem jest gra w traviana...
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
- Imię i nazwisko: Krzysztof
Po tylu, latach na forum w koĹcu mogÄ, przedstawiÄ swojÄ
postaÄ a wiÄc to ja w duĹźym pokoju.
http://www.img.f4a.eu/thumbs/196691IMG_0026.JPG
http://www.img.f4a.eu/thumbs/196691IMG_0026.JPG
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2008, o 21:20 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
CzeĹ nazywam siÄ Wiktor mam 13 lat, mieszkam w Warszawie interesuje siÄ paleontologiÄ
a szczegĂłlnie faunÄ
z okresu mezozoiku i zwierzÄtami sprzed 1 miliona lat.
Poza tym uprawiam pilkÄ rÄcznÄ :D . W przyszĹoĹci chciaĹbym byc paleontologiem. Wyjechac do ameryki i zamieskac niedaleko terenu formacji Morrison.( i moĹźe przy okazji paĹc bydlo)
Pozdro.
[/img]
Poza tym uprawiam pilkÄ rÄcznÄ :D . W przyszĹoĹci chciaĹbym byc paleontologiem. Wyjechac do ameryki i zamieskac niedaleko terenu formacji Morrison.( i moĹźe przy okazji paĹc bydlo)

Pozdro.
[/img]
Czesc!!!!
CzeSc jestem PaweĹ mam 14 lat lubie grac w koszykĂłwke a prahistoria interesowaĹa mnie juĹź jak byĹem w przedszkolu. TrafiĹem na to forum identycznie jak zonia ( teĹź szukaĹem obrazkĂłw Allozaura)
Pozdro :D

Pozdro :D
Mam na imiÄ Daniel . Mam 18 lat ( choÄ na to nie wyglÄ
da- choroby psychiczne i fizyczne).Od dziecka interesowaĹem siÄ paleontologiÄ
.
Od ok. 4 lat ,,GrzebiÄ" na SkaĹkach Twardowskiego i zaczyna odkrywaÄ
tam (co prawda z trudem) ciekawe okazy.Znany jestem jako .............
.ZresztÄ , kaĹźdy mnie zna.

Ps: Iteresuje siÄ trylobitami , gadami ssakoksztaĹtnymi ,labirodontami,
Moim marzeniem jest zajmowaÄ siÄ pterozaurami -jako naukowiec.
Od ok. 4 lat ,,GrzebiÄ" na SkaĹkach Twardowskiego i zaczyna odkrywaÄ
tam (co prawda z trudem) ciekawe okazy.Znany jestem jako .............
.ZresztÄ , kaĹźdy mnie zna.
Ps: Iteresuje siÄ trylobitami , gadami ssakoksztaĹtnymi ,labirodontami,
Moim marzeniem jest zajmowaÄ siÄ pterozaurami -jako naukowiec.
- Puszkin
- Ordowicki bezszczękowiec
- Imię i nazwisko: Przemysław Puszkiewicz
Hmm Nazywam siÄ Przemek ale nie wiedziec czemu wszyscy mĂłwiÄ
na mnie Puszkin (pewnie przez nazwisko xD:P). Ale do zeczy, jestem Komesem Bractwa rycerskiego Ziemi Brzeskiej (pochodzÄ z brzegu) historia pasjonowaĹa mnie zawsze w kaĹźdym mozliwym przedziale, szczegĂłlnie paleozoik i mezozoik oraz Ĺredniowiecze (rozrzut troche jest ;P). Studiuje na UW (WrocĹawskim) kier: Geologia a na powaĹźnie pasja do paleontologi odĹźyĹa we mnie dziÄki mojemu cwiczeniowcy z tegoĹź przedmiotu panu dr. R.NiedĹşwiedzkiemu ktĂłremu bardzo dziÄkujÄ (nie moge na tyĹku usiedziec tylko jeĹździĹbym i szukaĹ po kamienioĹomoch itp. róşnych stworzonek). SĹucham Punk, ska i regee (Destroy Babilon)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
ZacznÄ po prostu: Jestem Anka, doĹaczÄ tu do grupy "dinozaurĂłw'. Mam 28 lat, z zamiĹowania i wyksztaĹcenia jestem zootechnikiem, specjalizujÄ siÄ w hodowli koni. Jak widaÄ, doĹÄ daleko mi do paleontonauk, jednak, koniecznie muszÄ siÄ doszkoliÄ w tym zakresie. Dlatego tu jestem, proszÄ o wyrozumiaĹoĹÄ, jeĹli zacznÄ was zasypywac gĹupimi (z pozoru) pytaniami, ktĂłre dla was mogÄ
byÄ podstawowe lub nawet bzdurne.
Tak siÄ skĹada, Ĺźe od kilkulat jestem zadeklarowanÄ kurÄ domowÄ a na póŠetatu zajmujÄ siÄ pisaniem opowiadaĹ i noweli sf. Jak sama nazwa wskazuje - science-fiction, jest fikcjÄ , ktĂłra jednakĹźe ma solidne oparcie w nauce. MĂłj wydawca zaĹźyczyĹ sobie, by reaktywowaÄ tematykÄ pokrewnÄ "Parkowi Jurajskiemu", co osobiĹcie przejÄĹo mnie grozÄ . W trakcie douczania siÄ, odkryĹam, Ĺźe ta tematyka jest wcale ciekawa i otwiera mnĂłstwo furtek dla wyobraĹşni, a nic mnie tak nie motywuje jak inteligentna rozmowa na inteligentny temat, wiÄc: Oto jestem!
Z gĂłry proszÄ o wybaczenie: moje zainteresowania sÄ doĹÄ wybiĂłrcze, nie mogÄ sobie pozwoliÄ na spÄdzenie kilku lat na douczaniu z zakresu paleonto-, mam na to tylko kilka miesiÄcy (co nie znaczy, Ĺźe po tym okresie zniknÄ z waszego forum) wiÄc pozwolÄ sobie pozanudzaÄ was szczegĂłĹami, ktĂłre mnie szczegĂłlnie interesujÄ . A jeĹźeli znajdÄ tu kogos kto specjalizuje siÄ w ewolucji praprapraprapotworĂłw i wyposaĹźony jest w sporÄ dozÄ wyobraĹşni i zgodzi siÄpoĹwiÄciÄ kilika godzin na rozwaĹźania o ewolucji dinozaurĂłw i ich alternatywnych drogach - bÄdÄ normalnie pĹakaÄ ze szczÄĹcia!

Tak siÄ skĹada, Ĺźe od kilkulat jestem zadeklarowanÄ kurÄ domowÄ a na póŠetatu zajmujÄ siÄ pisaniem opowiadaĹ i noweli sf. Jak sama nazwa wskazuje - science-fiction, jest fikcjÄ , ktĂłra jednakĹźe ma solidne oparcie w nauce. MĂłj wydawca zaĹźyczyĹ sobie, by reaktywowaÄ tematykÄ pokrewnÄ "Parkowi Jurajskiemu", co osobiĹcie przejÄĹo mnie grozÄ . W trakcie douczania siÄ, odkryĹam, Ĺźe ta tematyka jest wcale ciekawa i otwiera mnĂłstwo furtek dla wyobraĹşni, a nic mnie tak nie motywuje jak inteligentna rozmowa na inteligentny temat, wiÄc: Oto jestem!
Z gĂłry proszÄ o wybaczenie: moje zainteresowania sÄ doĹÄ wybiĂłrcze, nie mogÄ sobie pozwoliÄ na spÄdzenie kilku lat na douczaniu z zakresu paleonto-, mam na to tylko kilka miesiÄcy (co nie znaczy, Ĺźe po tym okresie zniknÄ z waszego forum) wiÄc pozwolÄ sobie pozanudzaÄ was szczegĂłĹami, ktĂłre mnie szczegĂłlnie interesujÄ . A jeĹźeli znajdÄ tu kogos kto specjalizuje siÄ w ewolucji praprapraprapotworĂłw i wyposaĹźony jest w sporÄ dozÄ wyobraĹşni i zgodzi siÄpoĹwiÄciÄ kilika godzin na rozwaĹźania o ewolucji dinozaurĂłw i ich alternatywnych drogach - bÄdÄ normalnie pĹakaÄ ze szczÄĹcia!

Jestem, wiÄc myĹlÄ, przynajmniej w zaĹoĹźeniu
czeĹÄ! Jestem Mateusz(Matek) mam 16 lat i dinozaury fascynujÄ
mnie od 5 roku Ĺźycia kiedy to tata kupiĹ mi o nich ksiÄ
ĹźkÄ. Mieszkam w maĹej miejscowoĹci GLIĹSK koĹo Ĺwiebodzina(woj. Lubuskie). 2 lata temu kiedy zaĹoĹźyli mi internet szukaĹem idealnej strony o dinozaurach i przypadkiem trafiĹem na tÄ
. poza dinozaurami interesujÄ siÄ piĹkÄ
noĹźnÄ
i skamieniaĹoĹciami. W przyszĹoĹci planujÄ zostaÄ geologiem. pozdrawiam;P
Jestem nowy!
Jestem Kuba i mieszkam pod WarszawÄ
. Nie mam z kim wymieniaÄ swoich informacji na temat prehistorii, wiÄc siÄ zalogowaĹem. WidzÄ, Ĺźe jest tu wysoki poziom 

-
- Kredowy tyranozaur
- Imię i nazwisko: Tomasz Skawiński
Witam wszystkich!
Mam na imiÄ Tomek, urodziĹem siÄ w 1989 roku a obecnie studiujÄ (temat studiĂłw jest bardzo odlegĹy od dinozaurĂłw) we WrocĹawiu, gdzie zresztÄ mieszkam. Dinozaurami interesujÄ siÄ praktycznie od zawsze, chociaĹź - przyznajÄ z zawstydzeniem :) - bywaĹy okresy, gdy to zainteresowanie sĹabĹo. Od jakiegoĹ czasu staram siÄ teĹź porzÄ dkowaÄ paleobaĹagan na polskiej Wikipedii i podnosiÄ jej jakoĹÄ w tej dziedzinie, dlatego jeĹli macie jakieĹ uwagi co do mojej pracy tam, to chÄtnie siÄ z nimi zapoznam :)
LiczÄ na dĹugÄ i owocnÄ wspĂłĹpracÄ na dinozaury.com! :) Pozdrowienia!
Mam na imiÄ Tomek, urodziĹem siÄ w 1989 roku a obecnie studiujÄ (temat studiĂłw jest bardzo odlegĹy od dinozaurĂłw) we WrocĹawiu, gdzie zresztÄ mieszkam. Dinozaurami interesujÄ siÄ praktycznie od zawsze, chociaĹź - przyznajÄ z zawstydzeniem :) - bywaĹy okresy, gdy to zainteresowanie sĹabĹo. Od jakiegoĹ czasu staram siÄ teĹź porzÄ dkowaÄ paleobaĹagan na polskiej Wikipedii i podnosiÄ jej jakoĹÄ w tej dziedzinie, dlatego jeĹli macie jakieĹ uwagi co do mojej pracy tam, to chÄtnie siÄ z nimi zapoznam :)
LiczÄ na dĹugÄ i owocnÄ wspĂłĹpracÄ na dinozaury.com! :) Pozdrowienia!
Tak wiele dinozaurów, tak mało czasu...
-
Nazywam siÄ Wojciech, mam 15 lat, mieszkam w Krakowie i od kiedy pamiÄtam interesuje siÄ dinozaurami i paleontologiÄ
. Mam teĹź wiele innych zainteresowaĹ ale jest ich trochÄ i nie chce mi siÄ ich wymieniaÄ. :D
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, o 16:05 przez samurajwo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witam.
Jestem Tomek interesujÄ mnie wymarĹe zwierzÄta, gĹĂłwnie gady diapsydowe. ChodzÄ do 3 gimnazjum i chciaĹbym zostaÄ paleontologiem. Dinozaurami interesuje siÄ juĹź od maĹego. MinÄĹo juĹź parÄ lat i teraz chciaĹbym poznaÄ najróşniejsze pojÄcia zwiÄ zane z paleontologiÄ bym mĂłgĹ lepiej rozumieÄ pokrewieĹstwo miÄdzy gatunkami, rodzajami, rodzinami itp.
Jestem Tomek interesujÄ mnie wymarĹe zwierzÄta, gĹĂłwnie gady diapsydowe. ChodzÄ do 3 gimnazjum i chciaĹbym zostaÄ paleontologiem. Dinozaurami interesuje siÄ juĹź od maĹego. MinÄĹo juĹź parÄ lat i teraz chciaĹbym poznaÄ najróşniejsze pojÄcia zwiÄ zane z paleontologiÄ bym mĂłgĹ lepiej rozumieÄ pokrewieĹstwo miÄdzy gatunkami, rodzajami, rodzinami itp.
-
- Kambryjski trylobit
-
- Ordowicki bezszczękowiec
-
Witam wszystkich serdecznie. Mam na imiÄ Sebastian mam obecnie 29 lat i przez jakis czas bÄdÄ miĹo spÄdzaĹ z wami czas. PrehistoriÄ
interesowaĹem siÄ jako 10 latek dziĹ ta zawiĹa ciekawoĹÄ wiedzy powrĂłciĹa. WÄdrĂłwki z Dinozaurami i Park Jurajski zapoczÄ
tkowaĹy mojemu hobby wiÄc dlaczego bym nie rozwijaĹ je dalej razem z wami. Pozdrawiam
- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
Witam wszystkich ForumowiczĂłw. Mam na imiÄ Marcin, mam 22 lata, od urodzenia mieszkam w Bielsku-BiaĹej. StudiujÄ na III roku InĹźynieriÄ Ĺrodowiska na ATH w rodzinnym mieĹcie (wĹaĹnie siÄ powinienem uczyÄ na jutrzejszy egzamin
). Dinozaurami interesujÄ siÄ od 1990 czy 1991 r. Nie pamiÄtam co byĹo pierwszym bodĹşcem powodujÄ
cym fascynacjÄ mezozoicznÄ
faunÄ
, ale z pewnoĹciÄ
byĹy to m.in. seriale animowane dla dzieci i mĹodzieĹźy, róşne kolorowanki, atlasy dinozaurĂłw, figurki, itp... Niestety, jakieĹ 8 lat temu nadszedĹ Dark Age, przez ktĂłrego na Ĺadnych parÄ lat wypadĹem z tematu... Ale siÄ nawrĂłciĹem
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony 9 kwietnia 2010, o 22:22 przez szerman, łącznie zmieniany 3 razy.