Obrazki:

Nazwy dinozaur??w:
Abrictosaurus
Nothronychus
Saurolophus
Tu, nie chodzi oto, mam tu namy??li to ??e podpis jest za d??ugi i ??e muzyke mo??na umieszczaĂ? w dziale Offtopic, a co do innych pospis??w to napewno bede walczy?? oto aby zostaly skr??cone i aby powsta?? pkt w regulamianie.Daniel Madzia pisze:Przeciez to nie przeszkadza, a ani sie dlugo nie laduje. Niektorzy uzytkownicy maja jeszcze dluzsze podpisy...Krzysztof pisze:Edyta, zmie?? podpis poniewa?? jest za dlugi i mnie sie NIE podoba i masz to zrobiĂ? jak najszybciej.
Ps.Muzyke mo??esz podaĂ? do Offtopic, a nie w podpisie
Ja siĂ? tam nie znam, ale wydaje siĂ?, ??e o ile has??o "Gott mit uns" jednoznacznie kojarzy siĂ? z nazizmem - jako has??o, pod kt??rym ??o??nierze Wehrmachtu podbijali EuropĂ? - o tyle dowcipy o Stirlitzu sĂ? nazistowskie o tyle, o ile nazistowskie sĂ? seriale "Stawka wiĂ?ksza ni?? ??ycie", czy "Czterej pancerni i pies". Mo??na wrĂ?cz dopatrywaĂ? siĂ? w nich kpiny z nazizmu, a na pewno nie jego pochwa??y.Krzysztof pisze:Miedzy innymi d??ugi podpis majĂ? tacy u??ytkownicy jak Pawfunia, kt??ry nawiĂ?zuje do jakiego?? filmu o hitlerowcach, a jak ja mia??em podpis podobnej tre??ci to musia??em go zmie??ic w takim razie musi byĂ? podobnie. Pawfunia musisz zmieniĂ? podpis, bo nie zwracalem na to szczeg??lnej uwagi na poczĂ?tku ale teraz siĂ? ju?? grubo zastanowi??em ??e musisz go zmieniĂ?.
Kiedy u??ytkownicy rejestrowali siĂ? na forum, takiego punktu w regulaminie nie by??o. Teraz chcesz wprowadzenia nowego ograniczenia, na kt??re u??ytkownicy nie zgadzali siĂ? rejestrujĂ?c - nie tylko bez ich zgody, ale nawet bez jakiejkolwiek dyskusji z nimi. :?Krzysztof pisze:Nie bedĂ? dyskutowa?? o tym z Wami a z innymi poszczeg??lnymi osobami, do tego odpowiednimi.
To ja poza konkursem odpowiem, czym JEST Mononychus - rodzajem chrząszczy z rodziny ryjkowców, opisany w 1824 roku przez Schueppela: http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:Mono ... _1_web.jpgXyphactinus pisze:Oto pytanie: Czym był mononychus?
Odłowiono go np. na murawach kserotermicznych w Janowcu koło Kazimierza Dolnego (zob. http://www.mos.gov.pl/pnrp/pl/num/0302/030204.pdf str. 239). Ale, o ile wiem, jest u nas dość rzadki, i nie doczekał się polskiej nazwy.Xyphactinus pisze:CZyli on jeszcze żyje? Łe, to nie wiedziałem...