Tomasz pisze:Ĺwietne rysunki! :D Bardzo dobrze posĹugujesz siÄ oĹĂłwkiem... to cieniowanie oraz faktura skĂłry i sierĹci. Tylko pozazdroĹciÄ ;)
Ja proponowaĹ byĹ jakÄ Ĺ jurajskÄ lub kredowÄ scenerie na nastÄpny rysunek
Jako ,ze kwiecieĹ to ĹwiÄta wielkanocne to musi byÄ coĹ z jajkami A na maj jakiegoĹ zauropoda zapodam Chwilowo nie wyrabiam siÄ z czasem ale dziĹ albo jutro bÄdzie kolejny rysunek
Edyta pisze:JeĹli kopiujesz z cudzych prac, musisz podaÄ ĹşrĂłdĹo.
Wszystkie moje rysunki pochadzÄ z jednego ĹşrĂłdĹa - internetu. Dopiero uczÄ siÄ anatomii dinozaurĂłw i cieĹźko byĹoby mi samemu coĹ stworzyÄ. Jednak nie sÄ to kopie tylko wĹasne rysunki wzorowane na oryginaĹach. Ale jeszcze trochÄ potrenuje i stworze wĹasne dinusie Trening czyni mistrza - nic tak nie uczy dobrze jak wzorowanie sie na czymĹ dobrym. ObraĹem akurat taka drogÄ i tego siÄ bÄdÄ trzymaĹ aĹź bÄdÄ umiaĹ wypracowaÄ swoje wĹasne modele z gĹowy.
O rany, chyba siÄ nie zrozumieliĹmy. Chodzi mi o to, Ĺźe jeĹli odrysowujesz z cudzej pracy, to powinieneĹ podaÄ, czyja to praca. W twoim przypadku - powinno byÄ napisane, Ĺźe welociraptor zostaĹ narysowany na podstawie pracy Christophera Srnki (http://www.dinosauria.com/gallery/chris/chris2.html). Takie podejĹcie nie umniejsza w Ĺźaden sposĂłb twojego wkĹadu w wykonanie rysunku (jako Äwiczenia), a na pewno jest bardziej fair w stosunku do autora oryginaĹu. A podawanie internetu jako ĹşrĂłdĹa - to jakby internet sam z siebie robiĹ te wszystkie grafiki
Edyta pisze:O rany, chyba siÄ nie zrozumieliĹmy. Chodzi mi o to, Ĺźe jeĹli odrysowujesz z cudzej pracy, to powinieneĹ podaÄ, czyja to praca. W twoim przypadku - powinno byÄ napisane, Ĺźe welociraptor zostaĹ narysowany na podstawie pracy Christophera Srnki (http://www.dinosauria.com/gallery/chris/chris2.html). Takie podejĹcie nie umniejsza w Ĺźaden sposĂłb twojego wkĹadu w wykonanie rysunku (jako Äwiczenia), a na pewno jest bardziej fair w stosunku do autora oryginaĹu. A podawanie internetu jako ĹşrĂłdĹa - to jakby internet sam z siebie robiĹ te wszystkie grafiki
Oki BÄdÄ wrzucaĹ linki do ĹşrĂłdeĹ na ktĂłrych siÄ wzorujÄ jutro albo pojutrze coĹ zmajstrujÄ jak bÄdzie trochu czasu Pozdrawiam
Po dĹuĹźszej przerwie wreszcie znalazĹem trochÄ czasu by kontynuowaÄ moje prace z wymarĹymi stworkami. Tym razem w kolorze - ale chyba wrĂłcÄ do oĹĂłwka bo skala trudnoĹci o wiele wiÄksza , gdy rysuje siÄ kredkami. OĹĂłwek daje wiÄksze moĹźliwoĹci korekty , a i mi jakoĹ siÄ przyjemniej rysuje w odcieniach szarosci .
Praca autorska - inaczej niĹź poprzednie prace . Kompozycja wĹasna, nie wzorowana na innych obrazkach
Praca dobra, ale przy zwierzÄtach o delikatnej budowie Ĺatwo o utratÄ wĹaĹciwych proporcji, polecam teĹź przyĹoĹźyÄ siÄ do piĂłr, to one czyniÄ ten gatunek wyjÄ tkowym.