skamielina
skamielina
Witam
jestem laikiem w sprawach skamielin, dlatego proszę o pomoc w zidentyfikowaniu
tej rzeczy (załączam foto). Wygląda na coś roślinnego ale wcześniej nic takiego nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc.
tej rzeczy (załączam foto). Wygląda na coś roślinnego ale wcześniej nic takiego nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc.
Re: skamielina
wielkie dzięki ;)
mi to tam wyglada troche na jajo zkamieniałe lecz mogę się mylić według mnie to jajo kecalkoatla choc juz nie wiem :/ ehh dobra nie wiem i / lecz moje przypuszczenia maga okazac sie prawdziwe ;]
nie chce torpedować Twojego zapału, ale mylisz sięcelofryz pisze:mi to tam wyglada troche na jajo zkamieniałe lecz mogę się mylić według mnie to jajo kecalkoatla choc juz nie wiem :/ ehh dobra nie wiem i / lecz moje przypuszczenia maga okazac sie prawdziwe ;]
olej zdrowie, olej życie, najważniejsze wydobycie
- Dino
- Administrator
- Imię i nazwisko: Łukasz Czepiński
- Kontakt:
Zresztą prawidłowa identyfikacja została już podana - jest to jeżowiec regularny. Jaja nie posiadają tak finezyjnej ornamentacji.celofryz pisze:mi to tam wyglada troche na jajo zkamieniałe lecz mogę się mylić według mnie to jajo kecalkoatla choc juz nie wiem :/ ehh dobra nie wiem i / lecz moje przypuszczenia maga okazac sie prawdziwe ;]
Tak, czy inaczej - witaj na forum

- Tomasz Singer
- Jurajski allozaur
-
- Ordowicki bezszczękowiec
mayavada pisze:Witam
Okaz jest pięknie zachowany, jednak mam duże wątpliwości co do diagnozy. Na jest pewne czy jest to skamielina pochodzenia roślinnego, ale pozwólmy na wypowiedzenie się ekspertom:)
już się wypowiedzieliZatorland_pl pisze:pozwólmy na wypowiedzenie się ekspertom:)

naprawdę warto przeczytać cały wątek zanim się odpowie na pierwszy post.