Witam. Jestem nowy na forum.
[PYTANIE] Czy Argentynozaur mógł paść ofiarą Gigantozaura?
[PYTANIE] Czy Argentynozaur mógł paść ofiarą Gigantozaura?
Mam pytanie. Czy olbrzymi Argentynozaur mógł się stać obiadkiem Gigantozaura?
Witam
Nie, nie mĂłgĹ. Giganotosaurus (Gigantosaurus to coĹ innego) pochodzi z osadĂłw formacji Candeleros, natomiast Argentinosaurus z nieco mĹodszej Huincul, gdzie znaleziono za to blisiego krewnego giganotozaura - Mapusaurus. MoĹźna wiÄc przypuszczaÄ, Ĺźe mapuzaury polowaĹy na argentynozaury, jednak nie ma pewnoĹci, czy rzeczywiĹcie one kiedykolwiek siÄ spotkaĹy - byÄ moĹźe ktĂłryĹ z nich wyginÄ Ĺ, zamin pojawiĹ siÄ drugi.
Odbieraj prywatne wiadomoĹci (na gĂłrze po prawej).
UwaĹźaj na poprawny zapis nazw, o ktĂłrym Ci szerman pisaĹ: http://www.dinozaury.com/forum/viewtopi ... 6028#36028
Nie, nie mĂłgĹ. Giganotosaurus (Gigantosaurus to coĹ innego) pochodzi z osadĂłw formacji Candeleros, natomiast Argentinosaurus z nieco mĹodszej Huincul, gdzie znaleziono za to blisiego krewnego giganotozaura - Mapusaurus. MoĹźna wiÄc przypuszczaÄ, Ĺźe mapuzaury polowaĹy na argentynozaury, jednak nie ma pewnoĹci, czy rzeczywiĹcie one kiedykolwiek siÄ spotkaĹy - byÄ moĹźe ktĂłryĹ z nich wyginÄ Ĺ, zamin pojawiĹ siÄ drugi.
Odbieraj prywatne wiadomoĹci (na gĂłrze po prawej).
UwaĹźaj na poprawny zapis nazw, o ktĂłrym Ci szerman pisaĹ: http://www.dinozaury.com/forum/viewtopi ... 6028#36028
- Danu
- Jurajski allozaur

- Imię i nazwisko: Krzysztof Stuchlik
Re: [PYTANIE] Czy Argentynozaur mógł paść ofiarą Gigantoza
Według pewnych danych w pełni wyrośnięty Mapusaurus mógł mieć nawet 13-14 m długości zatem jest to możliwe co piszesz.
Tribute to Dinosaurs 2020
- Ti58
- Dewoński labiryntodont

- Kontakt:
Re: [PYTANIE] Czy Argentynozaur mógł paść ofiarą Gigantozaura?
Raczej 11 - 12 metrow, ale MCF-PVPH-108.202 mial 12.6 m
Anchiornis