Powitania - użytkownicy
Re: Powitania - użytkownicy
Cześć. Jestem tu nowy. Paleontolologia BARDZO mnie fascynuje. Cieszy mnie że znalazłem forum które odpowiada mojej pasji.

- 
				ProfesorPrzedpotopowicz
- Kambryjski trylobit 
Hej, Amonit14!  ;) Witamy wśród zbierających gruz!
 ;) Witamy wśród zbierających gruz!  )
)

;) Witamy wśród zbierających gruz!
 ;) Witamy wśród zbierających gruz!  )
)- 
				Kriolofozaur Szymon Jagusztyn
- Jurajski allozaur 
Witamy, witamy, zapraszamy.

Witam, na forum trafiłam przypadkiem - syn jest w wieku dinozaurowym więc uważnie oglądamy każdy znaleziony kamień udając że to skamieniałości i jeden mnie rzeczywiście zainteresował, stąd w ogóle znalazłam takie forum - przejrzałam tematy i chyba zostanę na dłużej  pozdrawiam serdecznie
 pozdrawiam serdecznie

Witamy serdecznie  

- 
- Jurajski allozaur 
Witamy!

W wieku dinozaurowym 

- Elfrydaraptor
- Prekambryjski stromatolit 
- Imię i nazwisko: Anastazja Kruszyńska
Cześć wszystkim, nazywam się Anastazja Kruszyńska (aka Elfrydaraptor). Studiuję biotechnologię (II stopień) na UG&GUMed. Tematem mojej pracy magisterskiej będzie wpływ mutacji na konformację i funkcjonalność kinazy mTOR. Tym niemniej ostatnio bardzo mnie zainteresowały genealogia, archeogenetyka oraz filogenetyka, więc w paleontologii jestem osobą początkującą. Proszę się nie rzucać pomidorami, jeśli będę zadawać głupie pytania, dopiero zaczęłam zbierać informację🫣. Teraz akurat biorę udział w wykopaliskach w Miedarach, więc intensywnie się uczę:) Także mówię po ukraińsku i rosyjsku na poziomie native'a, so w razie czego mogę pomóc z tłumaczeniem skomplikowanych materiałów lub napisanych odręcznie tekstów archiwalnych.
Co dotyczy zainteresowań niezwiązanych z nauką, no to lubię obejrzeć dobre kino (obie trylogie P. Jacksona w reżyserskiej wersji za jedną dobę - easy), poczytać książkę ze smaczną herbatką, udać się na wycieczkę do gór lub też zagrać w planszówkę (mój faworyt to Catan:)). Także lubię zwiedzać muzea, w niektórych potrafię spędzić 3 doby bo długo się rozglądam.
 bo długo się rozglądam.
Cieszę się, że dołączyłam do tego forum. Pozdrawiam wszystkich)

Co dotyczy zainteresowań niezwiązanych z nauką, no to lubię obejrzeć dobre kino (obie trylogie P. Jacksona w reżyserskiej wersji za jedną dobę - easy), poczytać książkę ze smaczną herbatką, udać się na wycieczkę do gór lub też zagrać w planszówkę (mój faworyt to Catan:)). Także lubię zwiedzać muzea, w niektórych potrafię spędzić 3 doby
Cieszę się, że dołączyłam do tego forum. Pozdrawiam wszystkich)
- 
- Jurajski allozaur 
Witamy, witamy

- 
				Kamil Kamiński
- Jurajski allozaur 
- Imię i nazwisko: Kamil Kamiński
Witamy 

- 
				Taurovenator
- Złoty Dinek I-VI 2024 
- Imię i nazwisko: Michał Siedlecki
Witamy.

- Elfrydaraptor
- Imię i nazwisko: Anastazja Kruszyńska
Hej hej, dziękuję, miło tu być:)

Witajcie  Zaszła u mnie niewielka zmiana nicku z Pablo T na Lythronax, mam nadzieję, że spodoba się do moja nowa nazwa użytkownika:)
 Zaszła u mnie niewielka zmiana nicku z Pablo T na Lythronax, mam nadzieję, że spodoba się do moja nowa nazwa użytkownika:)

Zaszła u mnie niewielka zmiana nicku z Pablo T na Lythronax, mam nadzieję, że spodoba się do moja nowa nazwa użytkownika:)
 Zaszła u mnie niewielka zmiana nicku z Pablo T na Lythronax, mam nadzieję, że spodoba się do moja nowa nazwa użytkownika:)Re: Powitania - użytkownicy
A dlaczego tyranozauryd skoro specjalizujesz się w Centrosaurinae ? 

Akurat tego tyranozauryda bardzo lubię i ma fajną nazwę, co nie zmienia faktu, że Centrosaurinae to najfajniejsza grupa dinozaurów

Czesc wszystkim
Czesc. Jestem tu nowy. Zbieram skamienialosci od kilkunastu lat. Kazdy okazik ma swoje miejsce w pudelku. Interesuja mnie glownie bezkregowce paleozoiczne.Inne moje zainteresowania to zdjecia przyrodnicze, monety antyczne i sredniowieczne. Prowadze rowniez piekne akwarium ,w ktorym nie zabraklo ryb z paleozoicznym rodowodem. Dolaczylem tutaj gdyz zamierzam poszerzac swoja wiedze. Pozdrawiam . Adam

- 
- Jurajski allozaur 
Witamy kolejnego akwarystę na forum 

Witaj 
A jakie to konkretnie rybki?
O akwarystyce proszę rozmawiać w temacie: viewtopic.php?f=30&t=3438
nazuul

A jakie to konkretnie rybki?
O akwarystyce proszę rozmawiać w temacie: viewtopic.php?f=30&t=3438
nazuul
					Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2023, o 06:41 przez nazuul, łącznie zmieniany 1 raz.

Powód: link do tematu

Powód: link do tematu
- 
				Taurovenator
- Złoty Dinek I-VI 2024 
Witaj na forum.

- Jo Niedz
- Imię i nazwisko: Joanna Niedzielczyk
- Kontakt:
Witajcie, drodzy miłośnicy dawnego życia! Czas się tu uaktywnić. Pochodzę z Małopolski, rocznik '94. Skończyłam Krakowską ASP ze specjalizacją w projektowaniu książki. Obecnie mieszkam i pracuję, geograficznie i kulturowo, dość odlegle, bo w aborygeńskiej społeczności w centralnej Australii.
Jakiś czas temu dołączyłam do grona nieszczęśników, o których po latach upomniał się dino-świr Całe szczęście wygląda, że jest nas na forum sporo! Póki co, wody mojej wiedzy są płytkie i szerokie niczym morze Eromanga, rozlewając się po całym mezozoiku. W wolnych chwilach czytam, rysuję, a kiedy mogę - siadam w samochód i ruszam w długą. Niedawno miałam okazję odwiedzić Winton i znajdujące się tam holotypy, niesamowite doświadczenie. Australia posiada fenomenalne okazy, wielka szkoda że nawet lokalnie są mało znane.
 Całe szczęście wygląda, że jest nas na forum sporo! Póki co, wody mojej wiedzy są płytkie i szerokie niczym morze Eromanga, rozlewając się po całym mezozoiku. W wolnych chwilach czytam, rysuję, a kiedy mogę - siadam w samochód i ruszam w długą. Niedawno miałam okazję odwiedzić Winton i znajdujące się tam holotypy, niesamowite doświadczenie. Australia posiada fenomenalne okazy, wielka szkoda że nawet lokalnie są mało znane. 
Z lokalnymi dinozaurami w perspektywie zaczęłam poszukiwać informacji o polskich paleo znaleziskach i tak trafiłam na to absolutnie fantastyczne forum. Swoją drogą zaskoczyło mnie, jak mało jest popularnych publikacji na ten temat. A my w kraju też przecież mamy, i smoka wawelskiego, i silezaura, i.., no właśnie, co jeszcze mamy, czym się nie chwalimy? Chcę zająć się projektem książki dla dzieci, która przybiżyłaby wymarłe triasowo-jurajsko-kredowe archozaury z terenów Polski. Z góry proszę o wyrozumiałość dla laika, nie omieszkam zasięgnąć tu wiedzy i porady!
Serdecznie pozdrawiam formuowiczów nie-najpoważniej zrekonstruowaną kocurypeltą
https://64.media.tumblr.com/a1af65aff33 ... 418f00.jpg

Jakiś czas temu dołączyłam do grona nieszczęśników, o których po latach upomniał się dino-świr
 Całe szczęście wygląda, że jest nas na forum sporo! Póki co, wody mojej wiedzy są płytkie i szerokie niczym morze Eromanga, rozlewając się po całym mezozoiku. W wolnych chwilach czytam, rysuję, a kiedy mogę - siadam w samochód i ruszam w długą. Niedawno miałam okazję odwiedzić Winton i znajdujące się tam holotypy, niesamowite doświadczenie. Australia posiada fenomenalne okazy, wielka szkoda że nawet lokalnie są mało znane.
 Całe szczęście wygląda, że jest nas na forum sporo! Póki co, wody mojej wiedzy są płytkie i szerokie niczym morze Eromanga, rozlewając się po całym mezozoiku. W wolnych chwilach czytam, rysuję, a kiedy mogę - siadam w samochód i ruszam w długą. Niedawno miałam okazję odwiedzić Winton i znajdujące się tam holotypy, niesamowite doświadczenie. Australia posiada fenomenalne okazy, wielka szkoda że nawet lokalnie są mało znane. Z lokalnymi dinozaurami w perspektywie zaczęłam poszukiwać informacji o polskich paleo znaleziskach i tak trafiłam na to absolutnie fantastyczne forum. Swoją drogą zaskoczyło mnie, jak mało jest popularnych publikacji na ten temat. A my w kraju też przecież mamy, i smoka wawelskiego, i silezaura, i.., no właśnie, co jeszcze mamy, czym się nie chwalimy? Chcę zająć się projektem książki dla dzieci, która przybiżyłaby wymarłe triasowo-jurajsko-kredowe archozaury z terenów Polski. Z góry proszę o wyrozumiałość dla laika, nie omieszkam zasięgnąć tu wiedzy i porady!
Serdecznie pozdrawiam formuowiczów nie-najpoważniej zrekonstruowaną kocurypeltą

https://64.media.tumblr.com/a1af65aff33 ... 418f00.jpg
- 
				Taurovenator
- Złoty Dinek I-VI 2024 
Witamy na forum. Całkiem zacny pomysł z tą książką. Wydaje mi się, że mamy tak mało publikacji, gdyż jest to dość niszowa tematyka, chociaż w ciągu ostatnich lat to się poprawia (dobrymi przykładami są ostatnia książka dla dzieci Tomasza Suleja i 3-4 książki z serii "Na ścieżkach nauki", wydane przez ostatnie 3 lata.