Chcia??bym zareklamowaĂ? tĂ? oto stronkĂ?:
http://www.bowdoin.edu/~dbensen/Spec/Index.html
Jej autorzy pr??bujĂ? odpowiedzieĂ? na pytanie: jak wyglĂ?da??by dzisiejszy ??wiat, gdyby 65 mln lat temu nie dosz??o do zag??ady wiĂ?kszo??ci dinozaur??w. Rezultat tego eksperymentu my??lowego jest imponujĂ?cy, je??li chodzi o r????norodno??Ă? fikcyjnych organizm??w ??ywych - autorzy nie poprzestali tylko na pr??bie odtworzenia rezultat??w "alternatywnej" ewolucji dinozaur??w, ale zajĂ?li siĂ? te?? innymi grupami - od ssak??w, przez stawonogi a?? po ro??liny.
Opr??cz oczywi??cie samych fikcyjnych organizm??w godny jest te?? dzia?? "The History", kr??tko przedstawiajĂ?cy przebieg ich ewolucji w kenozoiku i wp??yw, jaki wywar??y na niĂ? zmiany ??rodowiskowe.
Wed??ug mnie w kategoriach fantastyki strona jest rewelacyjna - chyba jeszcze nie by??o tak kompleksowej alternatywnej rzeczywisto??ci ze "wsp????czesnymi" dinozaurami.

Ja bez problemu tam wchodzĂ? ze strony startowej (i do poszczeg??lnych dzia????w te??)...
  Ja bez problemu tam wchodzĂ? ze strony startowej (i do poszczeg??lnych dzia????w te??)...

T??umaczenie stron paleontologicznych (i tekst??w ulubionych piosenek
 T??umaczenie stron paleontologicznych (i tekst??w ulubionych piosenek