Quiz
Regulamin forum
"Gniazdo raptorów" to otwarty, specjalny dział forum. Powstał z myślą o młodszych miłośnikach dinozaurów (i nie tylko ;) ). Służy luźnym dyskusjom na tematy paleontologiczne.
"Gniazdo raptorów" to otwarty, specjalny dział forum. Powstał z myślą o młodszych miłośnikach dinozaurów (i nie tylko ;) ). Służy luźnym dyskusjom na tematy paleontologiczne.
Re: Quiz
Skoro znacie odpowiedź, to możecie odpowiedzieć.
Znacie stwora, zatem jesteście oczytani, podzielcie się więc swoją wiedzą, zadając jakąś inną, ciekawą, zagadkę.
Znacie stwora, zatem jesteście oczytani, podzielcie się więc swoją wiedzą, zadając jakąś inną, ciekawą, zagadkę.
Z drugiej strony jednak:Dawid Mazurek pisze:Chciałem naprowadzić Janusza... To nie fair, że zgaduję coś z kambru
- takson opublikowany w Nature to kanon, znany nie tylko miłośnikom kambru (oczywście Nature jest bardzo wybiórcze w wyborze tematów, akurat wczesne stawonogi im pasują); C. kunmingensis był też omawiany w róznych popularnonaukowych źródłach
- quiz traci na braku rywalizacji
- podpowiedzi, zgodnie z zasadami quizu, należą do zadającego
- pisanie "znam odpowiedź, ale nie odpowiem" jest demotywujące dla zadającego (wiele razy już ktoś tak pisał a później musiałem zadawać kolejne zagadki - ja to jakoś przeżyję, ale wiele osób zniechęca brak odpowiedzi na ich zagadki)
myślę więc, że odpowiadanie jest jak najbardziej w porządku
ja bym widział quiz głównie jako miejsce, gdzie omawia się choćby skrótowo różne ciekawe sprawy, na forum tak zdominowamym przez ED/dinusie brakuje tego, ja np. nie wiem co to za ?diapsyd a że wygląda dość ciekawie, to chętnie poznam rozwiązanie i choćby pobieżnie zapoznam się z daną grupą
- Eryk Sroka
- Sylurski akantod
- Eryk Sroka
- Sylurski akantod
-
- Moderator
Elfik gdzieś zniknął, ale daj mu parę dni ;)
Pewnie na forum nie wchodzi codziennie, ale jak do piątku nie odpowie, to możesz zadać następną zagadkę.
Pewnie na forum nie wchodzi codziennie, ale jak do piątku nie odpowie, to możesz zadać następną zagadkę.
Biologia, UW
- Eryk Sroka
- Sylurski akantod
Eryk Sroka pisze:Borhyaena??
Zgadza się.
Aco do wchodzenia to wchodzę i sprawdzałem codziennie czy ktoś się pokusił by odpowiedzieć, wczoraj również, wybaczcie, że musieliście czekać.
- Eryk Sroka
- Sylurski akantod
- Tomasz Singer
- Jurajski allozaur