Najlepiej zacząć uczyć się rysować na kartce papieru. Niestety, Paint ma ograniczone możliwości, zwłaszcza jak nie dysponuje się tabletem rysowniczym (a i wtedy lepiej działać w bardziej zaawansowanych programach, choćby darmowym Gimpie). Opieranie się na zdjęciach skamieniałości jest bardzo dobrym pomysłem, pomaga nauczyć się korzystać z perspektywy.
[EDIT] Wydzieliłem do osobnego wątku. Jeśli chcesz zaprezentować swoje prace, wyślij po kilka w jednym poście, inaczej tworzy się bałagan. Nie ma sensu produkowanie tak dużej liczby wiadomości.
Abstrahując od używanej techniki, przy "nakładaniu" ciała na szkielet trzeba wziąć pod uwagę muskulaturę zwierzęcia. Widać to zwłaszcza przy wychudzonym dilofozaurze.
Gdzieś na forum był wątek bodajże Dina o błędnych rekonstrukcjach zwierząt kopalnych. Pamiętam tylko wymowny szkic szkieletu współczesnego niedźwiedzia, który został zrekonstruowany na gada ;) A więc z pominięciem warstwy tłuszczowej i chyba mocno ograniczonych mięśniach, co wyglądało komicznie.
Lepiej spędzić więcej czasu nad jednym rysunkiem, próbując by wyszedł jak najlepiej, niż produkować taśmowo. Nad rysunkiem często spędza się co najmniej kilka godzin.
Podejrzewam, że zamieszczając tego typu przeróbkę np. takiego zdjęcia: https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... _RTMoP.JPG
łamiesz prawo - na ww. stronie są podane warunki wykorzystania grafiki.
Dlatego sądzę, że temat nadaje się do kasacji.
Dilofozaurowi umieściłeś oko za oczodołem i nie skorygowałeś łap, które powinny być u teropoda zwrócone wnętrzami dłoni do siebie.
Na deviantart znajdziesz wiele porad, jak rysować wymarłe organizmy.