jak wcześniej pisałem w postach, jestem kolekcjonerem figurek zwierząt, i dinozaurów, ostatnio zakupiłem u znajomego z zagranicznego forum (STS) kilka modeli dinozaurów, w skali 1:40 ,przesyłam zdjęcia

Oczywiście to tylko te modele które kupiłem ostatnio, jeżeli chcecie mogę przesłać zdjęcia z mojej całej kolekcji figurek Dinozaurów, może znajdziecie tam coś co Wam się spodoba, mogę komuś wysłać bez pobierania żadnych pieniędzy

Modele widoczne na zdjęciu to skala 1:40, więc możecie sobie porównać, wielkość nie jest zbyt duża, lecz figurki robione ręcznie, przez znanego rzeźbiarza dinozaurów (M. Bejarano),a cena jednej sztyki, w zależności od skali, waha się między 8$ do nawet ponad 30$,ja kupuję w skali 1:40, i płacę ok.8-10$ za sztukę, oczywiście nie pomalowaną ,mam lan aby je wszystkie pomalować, posiadam farby Valejo-bardzo dobre-polecam każdemu kto chce spróbować rozwijać swoją fantazję, a malowanie figurek dinozaurów uważam za czystą przyjemność! potrzebny jest tylko naprawdę dobry pędzel i cierpliwość :D
Jeżeli jesteście zainteresowani,albo macie jakieś "ale" co do tych figurek, to piszcie, chętnie dowiem się czy jest coś "nie tak" w figurkach, Mnie się podobają, mam jeszcze zamówiony model Pachyrinozaura(skala 1:40,bez malowania), ale za ten będę musiał zapłacić ok.16$

zdjecia:
Olorotitan (13.37$):

Parazaurolophus (13.75$)

Karnotaur(10.78$)

Centrozaur (8.44$)

Dajcie rady czy wszystko jest "na miejscu" i jakich palet barw mogę użyć do poszczególnych gatunków? oczywiście najpierw zacznę malować Centrozaura