Baton z Grójca 2024

Nader specyficzny humor paleontologiczny
fot. J. Garstka
Stary
Kambryjski trylobit
Kambryjski trylobit

Baton z Grójca 2024

Post autor: Stary »

Baton z Grójca 2024. Piękny okaz, póki co do rozszyfrowania. Na pewno gad.

Awatar użytkownika
Tomasz Singer
Jurajski allozaur
Jurajski allozaur

Re: Nowe dinozaury 2025

Post autor: Tomasz Singer »

To chyba nie ten dział. Plus fajnie by było dodać zdjęcie.
Nie jest to dział na żarty....
Tomasz Singer

DINOZAURY

Stary
Kambryjski trylobit
Kambryjski trylobit

Re: Nowe dinozaury 2025

Post autor: Stary »

Doświadczenie mam takie, że nawstawiałem tu sporo różnych zdjęć (tak ogólnie), pytań zadawałem dużo i najczęściej otrzymywałem milczenie. Przedwczoraj pokasowałem trochę zdjęć. Nie ma sensu wstawiać i pytać. Żarty? Powiem tak: jak spodoba mi się doskonale zachowany okaz skamieniałości, w stanie naturalnym, nietuzinkowy, to jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie był mój. Zawsze muszę znać też lokalizację. Owi szczęściarze podali mi lokalizację, ale konkretnego miejsca w tej lokalizacji nie znam. Nie chcą, aby zlecieli się inni Warszawiacy. Z czasem na pewno czegoś się dowiem o batonie z Grójca. Póki co jest nieznany. Na razie mam mój Sylur i Dewon do uporządkowania. Na forach na pewno nie będę poruszać tego tematu, co najwyżej drogą mailową do konkretnych zaufanych i mających pojęcie osób.

ok. 70 cm., żaden kolos, więc proszę się nie podniecać.

Awatar użytkownika
nazuul
Moderator
Moderator

Re: Baton z Grójca 2024

Post autor: nazuul »

Stary to zapewne użytkownik znany wcześniej jako Dunkleosteus i slavia, zatem z uwagi na skłonności do fantazjowania należy szczególnie krytycznie podchodzić do tego co podaje. Temat przeniosłem, to już któryś bez zdjęć, może inne bez nich też by trzeba, bo rozpoznawanie bez nich nie ma sensu i tworzy bałagan.
Nie należy się spodziewać błyskawicznych odpowiedzi.
Obrazek
[Stamp: Apsaravis] [Avatar: P. Weimer, CC BY-NC-SA 2.0]

ODPOWIEDZ