[Opis] Woznikella
Re: [Opis] Woznikella
Zdanie „Jednak obydwa rodzaje nie są ze sobą bezpośrednio spokrewnione.” do usunięcia: brak bliskiego pokrewieństwa wynika ze zdania poprzedniego, pośredniość czy bezpośredniość dotyczyć może anagenezy (jeden rodzaj bezpośrednim przodkiem drugiego).
- Dino
- Administrator
- Imię i nazwisko: Łukasz Czepiński
- Kontakt:
Skąd informacja o środkowym triasie w tabelce?
Trzeba zmienić kategorię (zapewne nadać nową, jak to było w sytuacji z ptakami), bo teraz w "Kategoria:Niemcy" woznikella wyświetla się obok np. emauzaura...
Trzeba zmienić kategorię (zapewne nadać nową, jak to było w sytuacji z ptakami), bo teraz w "Kategoria:Niemcy" woznikella wyświetla się obok np. emauzaura...
Już usunąłem
To pomyłka

Można dopisać np. Niemcy (synapsydy), podobnie jak u ptaków. Uważam, że w ED oprócz dinozaurów i ptaków powinny też znaleźć mezozoiczne zwierzęta pochodzące z terenów Polski.
- Dino
- Administrator
- Imię i nazwisko: Łukasz Czepiński
- Kontakt:
Ja myślę, że na samym początku można byłoby się ograniczyć do tych taksonów, które są wzmiankowane w opisach dinozaurów (np. przy wyliczaniu zespołu faunistycznego odnalezionego w danym stanowisku). Niemniej największym priorytetem (choć zdaję sobie sprawę, że mniej entuzjastycznym) byłoby aktualizowanie już istniejących haseł.
Z polskich odkryć zamierzam jeszcze zrobić Lisowicia, a potem wrócić do głównej tematyki ED