Powitania - użytkownicy
-
- Prekambryjski stromatolit
UĹźytkownicy
Witam wszystkich serdecznie.
Nazywam siÄ, co jest raczej oczywiste patrzÄ c na nick, Ewelina Lesik. StudiujÄ w Krakowie ochronÄ Ĺrodowiska na AGHu. Sporo fotografujÄ i rysujÄ, moĹźe kiedyĹ uda siÄ coĹ konkretnego w tym kieruku zrobic. InteresujÄ mnie gady prehistoryczne, szczegĂłlnie dinozaury (ktĂłrymi 'na powaĹźnie' zaczÄĹam siÄ interesowac w ostatnich klasach podstawĂłwki), czy teĹź prehistoryczne ssaki oraz inne 'teraĹşniejsze' zwierzÄta (najbardziej dzikie koty, walenie oraz konie). Nie ukrywam teĹź zainteresowania sztukÄ czy motoryzacjÄ , m. in. uwielbieniem marki Ferrari.
Pozdrawiam wszystkich, do napisania.
Nazywam siÄ, co jest raczej oczywiste patrzÄ c na nick, Ewelina Lesik. StudiujÄ w Krakowie ochronÄ Ĺrodowiska na AGHu. Sporo fotografujÄ i rysujÄ, moĹźe kiedyĹ uda siÄ coĹ konkretnego w tym kieruku zrobic. InteresujÄ mnie gady prehistoryczne, szczegĂłlnie dinozaury (ktĂłrymi 'na powaĹźnie' zaczÄĹam siÄ interesowac w ostatnich klasach podstawĂłwki), czy teĹź prehistoryczne ssaki oraz inne 'teraĹşniejsze' zwierzÄta (najbardziej dzikie koty, walenie oraz konie). Nie ukrywam teĹź zainteresowania sztukÄ czy motoryzacjÄ , m. in. uwielbieniem marki Ferrari.
Pozdrawiam wszystkich, do napisania.
- Przyszły paleontolog
- Dewoński labiryntodont
- Imię i nazwisko: Tomasz Glowienke
-
- Kambryjski trylobit
- Kontakt:
WidzÄ, Ĺźe w dobrym tonie jest napisanie o sobie kilku sĹĂłw. No to jedziemy... Mam 26 lat. Dinozaurami interesujÄ siÄ od wczesnej podstawĂłwki. Nie pamiÄtam juĹź czy zaczÄĹo siÄ od pierwszego tomu cyklu "Tajemnice zwierzÄ
t" dotyczÄ
cego prehistorii, czy teĹź ksiÄ
Ĺźki Andrzeja Trepki "Przed i po dinozaurach". Na pewno ogromny wpĹyw na rozwĂłj tej fascynacji miaĹo pismo "Dinozaury!", dziÄki temu gdy do kin wchodziĹa pierwsza czÄĹÄ "Parku Jurajskiego" byĹem juĹź mĹodym specjalistÄ
;) W czasach liceum zainteresowanie dinozaurami ustÄ
piĹo na rzecz muzyki. Przez kilka lat byĹem wokalistÄ
w róşnych zespoĹach black i death metalowych. Poza tym zajmujÄ siÄ dziennikarstwem, ostatnio gĹĂłwnie filmowym. Dinozaury ponownie opanowaĹy mĂłj umysĹ kilka miesiÄcy temu, gdy zostaĹem przewodnikiem w rybnickim Dino Parku. Bardzo szybko odkurzyĹem wszystkie informacje, a takĹźe staram siÄ na bieĹźÄ
co wzbogacaÄ swojÄ
wiedzÄ. M.in. w tym celu zarejestrowaĹem siÄ na tym forum. Na co dzieĹ zaszczepiam dinozaurowego bakcyla dzieciakom, gĹĂłwnie w wieku przedszkolnym ;) ZdziwilibyĹcie siÄ jak duĹźÄ
wiedzÄ
potrafiÄ
dysponowaÄ 5-6 latki...
-
CzeĹÄ, jestem MichaĹ ale wolÄ jak siÄ mĂłwi na mnie Wes albo Joker. Mam 19 lat :D dinozaurami interesuje siÄ od 96 roku a dokĹadnie od czasu jak w podstawĂłwce dostaĹem nagrodÄ w postaci 10 czasopism DINOZAURY! za najlepszy rysunek z dinozaurami. No ale mniejsza o to... prawdziwa pasja zaczeĹa siÄ z grÄ
Jurassic Park na PSX. Na danÄ
chwilÄ nie jestem na bierzÄ
co z nowymi gatunkami dinozaurĂłw. MnogoĹÄ hobby mi na to nie pozwala wiÄc skoro znalazĹem czas postanowiĹem wpaĹÄ do was na forum co by nadrobiÄ straty. Pochodze zWarszawy i tu dalej siÄ uczÄ. PĂłki co plany nie sÄ
zwiÄ
zane z PaleontologiÄ
a raczej z anglistykÄ
.W odróşnieniu od innych nie interesuje siÄ paleontologiÄ
aĹź w takim stopniu a raczej wole siÄ dowiadywaÄ o trybie Ĺźycia poszczegĂłlnych gatunkĂłw. Dziwne wiem. Nie zmienia to jednak faktu Ĺźe programy poĹwiÄcone paleonotologii oglÄ
dam z iskierkami w oczach. Ponadto jestem melomanem choÄ w duĹźej mierze moja muzyka to nie kaĹźdy rodzaj a wszelkie odmiany rocka. Ponadto kinomaniak, zapalony fan zespoĹu Korn i kolekcjoner w jednym. Ponadto uwielbiam Predatora, Obcego, Terminatora, rysowanie, gry konsolowe, uniwersum parku jurajskiego itp. itd. No i fajnie... witam wszystkich i pozdrawiam.

"Life will find a way" - I. Malcolm
-
- Kontakt:
CzeĹÄ ;) jestem Magda ale od nazwiska zostaĹa mi utworzona ksywa - Koteck. Mam 18 lat, mieszkam na obrzeĹźach GdaĹska. Obecnie uczÄszczam do liceum ( na profilu plastycznym ). Jestem wielkÄ
fankÄ
prac ZdzisĹawa BeksiĹskiego, Victorii Frances, WĹadysĹawa Hasiora i Luisa Royo. Dinozaury fascynujÄ
mnie odkÄ
d pamiÄtam. JuĹź jaka dziecko wolaĹam dostawaÄ wĹaĹnie figurki jakiĹ gadĂłw niĹź bawiÄ siÄ lalkami.
Pozdrawiam ;)
Pozdrawiam ;)
,,Zamiast przeklinaÄ ciemnoĹÄ - zapal wĹasnÄ
ĹwieczkÄ."
-
- Kahless
- Karboński antrakozaur
- Kontakt:
Jam jest Kahless. Na imiÄ Jakub (nie znoszÄ jak mĂłwi siÄ do mnie Kuba). PochodzÄ z Lublina. Rocznik 1981. PaleontologiÄ
interesujÄ siÄ od zawsze, pamiÄtam, jak w wieku 3 chyba lat matka wziÄĹa mnie do biblioteki i dostaĹem do rÄki wielkie tomiszcze Augusty i Buriana ZwierzÄta minionych epok. Zaczelo siÄ wtedy. Potem byĹy kolejne ksiÄ
Ĺźki, obecnie kolekcja paleo ksiÄ
g u mnie siÄga kilkudziesiÄciu tomĂłw. OprĂłcz paleo interesujÄ siÄ wszelkimi innymi naukami biologicznymi, ukonczyĹem studia na kierunku Ochrona Ĺrodowiska i Zoologia na UMCSie. Od lat pracujÄ jako pielÄgniarz i hodowca zwierzÄ
t egzotycznych, zrobiĹem dyplom na pielÄgniarza zwierzÄ
t w ogrodach zoologicznych w Poznaniu i Berlinie. Od kilku lat corocznie wybywam na wykopaliska do Krasiejowa, Lisowic i innych, Ĺacznie mam juĹź ponad 8 miesiÄcy pracy terenowej na koncie. Mniej wiÄcej tyle samo czasu staram siÄ rozpoczÄ
Ä studia doktoranckie :D RysujÄ, pisujÄ, sportujÄ, wydurniam siÄ
Znajomi i przyjaciele z obozĂłw wykopaliskowych wiedzÄ
o co chodzi.
W skrĂłcie.
DZIEĹ DOBRY!!!

W skrĂłcie.
DZIEĹ DOBRY!!!
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
- Imię i nazwisko: Krzysztof
Witam Wszystkich na forum po mojej dĹugiej nieobecnoĹci a z drugiej strony pozostanie na forum jest tylko kwestia czasu poniewaĹź, Ĺźycie pokazaĹo jakie potrafi byÄ zawsze nieobliczalne nigdy nie wiadomo co moĹźe, sie staÄ za dany czas, dlatego jest to mĂłj post poĹźegnalny . Przepraszam za niewyjaĹnione kwestie, za brak odpowiedzi w postach i za pomyĹki w opisach, dziÄkuje Wam Ĺźe mogĹem z Wami uczÄstniczyÄ na tym forum i prowadziÄ interesujÄ
ce rozmowy za wszystkie lata spÄdzone na tym forum bo trochÄ ich byĹo.GĹĂłwnym powodem koĹca jest fakt, Ĺźe Ĺlubuje w grudniu z moja ukochana dla tego tak maĹo czasu miaĹem i zaĹatwiaĹem wszystkie inne sprawy a drugi powĂłd iĹź, dowiedziaĹem sie iĹź bÄdÄ tata. Pozdrawiam Wszystkich.
-
- Moderator
-
Siema
Nazywam siÄ Patryk, mam 17 lat, chodzÄ do II LO. Mieszkam w Karsach w wojewĂłdztwie ĹwiÄtokrzyskim. Dinozaurami zaczÄ
Ĺem siÄ interesowaÄ w wieku 6 lat. Jednak trochÄ czasu później doznaĹem jakby ''kryzysu mĹodzieĹczego wieku''
i zainteresowanie dinozaurami zeszĹo na trzeci plan. Ale miesiÄ
c temu myĹlÄ
c o swoim dalszym ksztaĹceniu postanowiĹem powrĂłciÄ do dawnego hobby. CoĹ tam pamiÄtam z zakresu nauk o dinozaurach ale za wiele to chyba tego nie bÄdzie
I oczywiĹcie mam nadzieje, Ĺźe obecnoĹÄ na tej stronie i forum to zmieni. OprĂłcz wspomnianych wyĹźej dinozaurĂłw interesuje siÄ filmem, zoologiÄ
i trochÄ kryptozoologiÄ
. CieszÄ siÄ, Ĺźe przyĹÄ
czyĹem siÄ do tej spoĹecznoĹci. Pozdrawiam
PoprawiĹem bĹÄdy i literĂłwki - Tomek

PoprawiĹem bĹÄdy i literĂłwki - Tomek
-
- Permski synapsyd
- Imię i nazwisko: Krzysztof Lichota
No wiÄc siemka wszystkim. Na imiÄ mam Krzysiek, mam 18 lat, mieszkam pod Poznaniem. W mieĹcie tym uczÄszczam do 6 LO, do 3 klasy, wiÄc w tym roku bÄdÄ zdawaĹ maturÄ. Po skoĹczeniu LO wybieram siÄ na studia na nasz poznaĹski UAM, na geologiÄ, specjalizacja: gospodarka zasobami mineralnymi i wodnymi.
InteresujÄ siÄ juĹź od wielu lat paleontologiÄ , jak rĂłwnieĹź geografiÄ , historiÄ oraz muzykÄ Trance.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczĂłw!
InteresujÄ siÄ juĹź od wielu lat paleontologiÄ , jak rĂłwnieĹź geografiÄ , historiÄ oraz muzykÄ Trance.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczĂłw!
-
fffrruu
czeĹÄ mam na imiÄ Hubert mam 16 lat mieszkam w Ĺapach
interesujÄ siÄ paleontolgiÄ i motoryzacjÄ
dinozaury GĂRÄ
interesujÄ siÄ paleontolgiÄ i motoryzacjÄ
dinozaury GĂRÄ
-
Witam wszystkich miĹoĹnikĂłw paleontologii
mam na imiÄ Artur lat skoĹczyĹem 17 we wrzeĹniu stuknie 18 ;D
Dinozaurami interesuje sie od roku 1998
wiedzy troche mam na ten temat przestudiowaĹem troche ksiazek +internet i wogĂłle mnie do tego strasznie ciagnie
duĹźo rysuje z pamieci przewazne Dinozaury i inne zwierzeta ;)
pochwalam caĹÄ ekipe forum za to ze jst ktos z kim mozna dzielic opinie i wĹasne poglÄ dy na ten temat a i wogĂłle Forum wymiata
Pozdrawiam 8)
mam na imiÄ Artur lat skoĹczyĹem 17 we wrzeĹniu stuknie 18 ;D
Dinozaurami interesuje sie od roku 1998
wiedzy troche mam na ten temat przestudiowaĹem troche ksiazek +internet i wogĂłle mnie do tego strasznie ciagnie
duĹźo rysuje z pamieci przewazne Dinozaury i inne zwierzeta ;)
pochwalam caĹÄ ekipe forum za to ze jst ktos z kim mozna dzielic opinie i wĹasne poglÄ dy na ten temat a i wogĂłle Forum wymiata
Pozdrawiam 8)
Waitings for Dinosaurs...
-
- Kontakt:
DzieĹ dobry,
Z tej strony Anna-Maria - nie jestto ĹźadnÄ tajemnicÄ .
Rodowita poznanianka i studentka prawa, a codziennie zmagam siÄ z fakturami, rozliczeniami i klientami w ksiÄgowoĹci.
Dinozaurami zachwycona odkÄ d tylko dostaĹam w swe Ĺapki wiele lat temu seriÄ DeAgostini. Od tej pory, tatuĹ rozwijaĹ we mnie tÄ pasjÄ.
Poza tym, kocham tatuaĹźe - i tak, sama rĂłwnieĹź je posiadam (akurat szykujÄ siÄ na nastÄpny). SÄ w moim Ĺźyciu bardzo waĹźne, tak samo, jak ich znaczenie. JeĹli BĂłg pozowli i czas, sama zacznÄ siÄ tym zajmowaÄ.
Poza tym uwielbiam podróşowaÄ i jak tylko mam czas, staram siÄ coĹ zaplanowac, ale niestety praca i nauka czasem platajÄ figla.
DuĹźo piszÄ. Róşne rzeczy, to i Ăłwdzie. KoleĹźanka daĹa mi swoje przemyĹlenia i historie, abym stworzyĹa z tego COĹ. Zobaczymy, cóş z tego wyjdzie.
Pasjonatka fotografii. OczywiĹcie, amator, lecz doksztaĹcajÄ cy siÄ w kaĹźdej wolnej chwili w tej dziedzinie.
Jestem pod wraĹźeniem wiedzy ludzi z tego forum, wiÄc mi samej wstyd z mojÄ wiedzÄ tutaj do Was wbijaÄ.
Narazie podpatrywaĹam co siÄ tutaj dzieje. Zobaczymy, jak mi pĂłjdzie postowanie z osobami o wiele lepiej doksztaĹconymi, niĹź ja.
Mam nadziejÄ, Ĺźe siÄ nie zbĹaĹşniÄ.
Pozdrawiam serdecznie,
A-M
Z tej strony Anna-Maria - nie jestto ĹźadnÄ tajemnicÄ .
Rodowita poznanianka i studentka prawa, a codziennie zmagam siÄ z fakturami, rozliczeniami i klientami w ksiÄgowoĹci.
Dinozaurami zachwycona odkÄ d tylko dostaĹam w swe Ĺapki wiele lat temu seriÄ DeAgostini. Od tej pory, tatuĹ rozwijaĹ we mnie tÄ pasjÄ.
Poza tym, kocham tatuaĹźe - i tak, sama rĂłwnieĹź je posiadam (akurat szykujÄ siÄ na nastÄpny). SÄ w moim Ĺźyciu bardzo waĹźne, tak samo, jak ich znaczenie. JeĹli BĂłg pozowli i czas, sama zacznÄ siÄ tym zajmowaÄ.
Poza tym uwielbiam podróşowaÄ i jak tylko mam czas, staram siÄ coĹ zaplanowac, ale niestety praca i nauka czasem platajÄ figla.
DuĹźo piszÄ. Róşne rzeczy, to i Ăłwdzie. KoleĹźanka daĹa mi swoje przemyĹlenia i historie, abym stworzyĹa z tego COĹ. Zobaczymy, cóş z tego wyjdzie.
Pasjonatka fotografii. OczywiĹcie, amator, lecz doksztaĹcajÄ cy siÄ w kaĹźdej wolnej chwili w tej dziedzinie.
Jestem pod wraĹźeniem wiedzy ludzi z tego forum, wiÄc mi samej wstyd z mojÄ wiedzÄ tutaj do Was wbijaÄ.
Narazie podpatrywaĹam co siÄ tutaj dzieje. Zobaczymy, jak mi pĂłjdzie postowanie z osobami o wiele lepiej doksztaĹconymi, niĹź ja.
Mam nadziejÄ, Ĺźe siÄ nie zbĹaĹşniÄ.
Pozdrawiam serdecznie,
A-M
[b][i]Jestem jak skaĹa.[/i][/b]
-
- Sylurski akantod
- Imię i nazwisko: Aleksander Wiśniewski
Witam
Nazywam siÄ Aleksander, mam skoĹczone 16 lat. Mieszkam w CzÄstochowie i chodzÄ do Prywatnego Gimnazjum.
Interesuje siÄ dinozaurami od podstawĂłwki w wieku 7 lat. Nie przepadam za teoriÄ J.Hornera, Ĺźe tyranozaury sÄ padlinoĹźercami, a dromeozaury jako szczytowe drapieĹźniki.
Mam takĹźe inne zainteresowanie: Motoryzacja, muzyka Rock/Metal oraz sportem.
Nazywam siÄ Aleksander, mam skoĹczone 16 lat. Mieszkam w CzÄstochowie i chodzÄ do Prywatnego Gimnazjum.
Interesuje siÄ dinozaurami od podstawĂłwki w wieku 7 lat. Nie przepadam za teoriÄ J.Hornera, Ĺźe tyranozaury sÄ padlinoĹźercami, a dromeozaury jako szczytowe drapieĹźniki.
Mam takĹźe inne zainteresowanie: Motoryzacja, muzyka Rock/Metal oraz sportem.
-
-
- Kambryjski trylobit
- Imię i nazwisko: Dariusz Mirek
Re: użytkownicy
Witam ! Moje imię to Darek. Mieszkam w małej miejscowości Stróża. Mam 19 lat. Teraz idę do IV kl technikum mechanicznego. Moja pasja dinozaurami zaczęła się po obejrzeniu bajki właśnie z tymi gadami (już nawet nie pamiętam tytułu) i jak większość chyba użytkowników tutaj czasopisma Dinozaury! W wolnych chwilach słucham muzyki, oglądam filmy lubię imprezować 
- Tomasz Singer
- Jurajski allozaur
Przeprowadzam się wkrótce do Krasiejowa na czas nieokreślony.
Więc jeśli ktoś będzie odwiedzać Jurapark Krasiejów to ma dużą szansę się ze mną spotkać.
Więc jeśli ktoś będzie odwiedzać Jurapark Krasiejów to ma dużą szansę się ze mną spotkać.
-
Witam wszystkich,
Na imię mam Tomasz, mam 21 lat i studiuję biologię w warszawskiej SGGW. Moje zainteresowanie dinozaurami (jak i całą biologią, zarówno paleo- jak i współczesną) zaczęło się już w podstawówce. Potem trochę mi przeszło (dużo obowiązków szkolnych, zwróciłem się bardziej w stronę nauk humanistycznych), ale jakoś tak wyszło, że wylądowałem na biologii. Więc pomyślałem sobie, że czemu by nie wrócić i do paleobiologii? No i wróciłem
.
Forum Dinozaury.com! obserwuję już od dłuższego czasu, jakiś czas temu postanowiłem się zarejestrować i zacząć bardziej udzielać, ale w związku z atakami hakerskimi nie udało mi się to, więc zjawiam się dopiero teraz i mówię dzień dobry
.
Na imię mam Tomasz, mam 21 lat i studiuję biologię w warszawskiej SGGW. Moje zainteresowanie dinozaurami (jak i całą biologią, zarówno paleo- jak i współczesną) zaczęło się już w podstawówce. Potem trochę mi przeszło (dużo obowiązków szkolnych, zwróciłem się bardziej w stronę nauk humanistycznych), ale jakoś tak wyszło, że wylądowałem na biologii. Więc pomyślałem sobie, że czemu by nie wrócić i do paleobiologii? No i wróciłem
Forum Dinozaury.com! obserwuję już od dłuższego czasu, jakiś czas temu postanowiłem się zarejestrować i zacząć bardziej udzielać, ale w związku z atakami hakerskimi nie udało mi się to, więc zjawiam się dopiero teraz i mówię dzień dobry

- arek07
- Imię i nazwisko: Arek bąk
Witam!
Mam na imię Arek i mam 13 lat.Dinozaurami interesuje się od 6 lat.Oprócz tego lubię grać w szachy i grać na gitarze.Moim ulubionym dinozaurem jest kamazaur oraz deinonych.To tyle.
Mam na imię Arek i mam 13 lat.Dinozaurami interesuje się od 6 lat.Oprócz tego lubię grać w szachy i grać na gitarze.Moim ulubionym dinozaurem jest kamazaur oraz deinonych.To tyle.
- noetting
- Imię i nazwisko: Kasia Zalecka-Wojtaszek
- Kontakt:
Hej ho:)
Kasia jestem;p Obecnie lat 22 (rocznik 88), studentka I roku paleontologii na UŚ-u, leń z Ciemnogrodu, który najpewniej nie będzie się wcale odzywał, ale ten typ tak już ma;)
Prócz paleo, interesuję się pisaniem (opowiadania, książki, recenzje, eseje, wywiady i takie tam - do wyboru, do koloru;p) oraz szeroko pojętą fantastyką (choć preferuję fantasy).
Pozdrawiam wszystkich znajomych i nieznajomych!:D
Kasia jestem;p Obecnie lat 22 (rocznik 88), studentka I roku paleontologii na UŚ-u, leń z Ciemnogrodu, który najpewniej nie będzie się wcale odzywał, ale ten typ tak już ma;)
Prócz paleo, interesuję się pisaniem (opowiadania, książki, recenzje, eseje, wywiady i takie tam - do wyboru, do koloru;p) oraz szeroko pojętą fantastyką (choć preferuję fantasy).
Pozdrawiam wszystkich znajomych i nieznajomych!:D
"My mama told me when I was young
We are all born superstars (...)
There’s nothin' wrong with lovin’ who you are
She said, cause He made you perfect, babe
„So hold your head up, girl and you’ll go far,
Listen to me when I say”" :)
Born This Way - L.G.
We are all born superstars (...)
There’s nothin' wrong with lovin’ who you are
She said, cause He made you perfect, babe
„So hold your head up, girl and you’ll go far,