Powitania - użytkownicy
-
- Prekambryjski stromatolit
Witam Was wszystkich gorĂ?co i serdecznie :D !!!
Jestem Kasia mam 12 lat (dopiero od dw??ch dni), mieszkam niedaleko Lublina i kocham pi??kĂ? no??nĂ?, akwarystykĂ?, j. rosyjski, charty rosyjskie borzoje, pirat??w z XVIII wieku (prosze sie nie ??miaĂ?) no i oczywi??cie dinozaury. Moim ulubionym miĂ?so??ercĂ? jest Allosaurus, a ro??lino??ercĂ? stegosaurus. Mam nadziejĂ?, ??e dojdziemy do porozumienia :D .
Jestem Kasia mam 12 lat (dopiero od dw??ch dni), mieszkam niedaleko Lublina i kocham pi??kĂ? no??nĂ?, akwarystykĂ?, j. rosyjski, charty rosyjskie borzoje, pirat??w z XVIII wieku (prosze sie nie ??miaĂ?) no i oczywi??cie dinozaury. Moim ulubionym miĂ?so??ercĂ? jest Allosaurus, a ro??lino??ercĂ? stegosaurus. Mam nadziejĂ?, ??e dojdziemy do porozumienia :D .
My favourites:
- Allosaurus
- Daspletosaurus
- Tyranosaurus Rex
- Velociraptor
- Pyroraptor (jesli dobrze napisa??am)
- Allosaurus
- Daspletosaurus
- Tyranosaurus Rex
- Velociraptor
- Pyroraptor (jesli dobrze napisa??am)
Siema wszystkim :D
Z tej ma??ki Alan. Mam prawie 17 lat i mieszkam w Zielonej G??rze. Dinozaurami zaczĂ???em siĂ? interesowaĂ? gdy zobaczy??em Jurassic Park w 94 roku bodaj??e
, a tak to siĂ? interesuje sportem ( g????wnie speedway, football i ski jumping ) i zwierzĂ?tami. Od dw??ch lat dosz??a akwarystyka, no na kt??ra obecnie najwiĂ?cej wydaje :D hoduje te?? owady i lubie motoryzacje ;)
Z tej ma??ki Alan. Mam prawie 17 lat i mieszkam w Zielonej G??rze. Dinozaurami zaczĂ???em siĂ? interesowaĂ? gdy zobaczy??em Jurassic Park w 94 roku bodaj??e
Theropods... yeah :D
-
Witam! Robert siÄ nazywam i jestem poczÄ
tkujÄ
cym odkrywcÄ
, co siÄ mam nadzieje z biegiem czasu zmieni (poziom wiedzy :D)
Wolnymi czasy zagĹÄbiam siÄ w to forum, analizujÄ Dragon Ball'a, Prison Break'a, a takĹźe przygrywam na gitarze...
Ulubiony? <myĹli> Zdecydowanie Velociraptor i najwiÄksze terapody:)
Wolnymi czasy zagĹÄbiam siÄ w to forum, analizujÄ Dragon Ball'a, Prison Break'a, a takĹźe przygrywam na gitarze...

Ulubiony? <myĹli> Zdecydowanie Velociraptor i najwiÄksze terapody:)
Welcome to Jurassic Park...
- Nanosaurus
- Ordowicki bezszczękowiec
-
- Moderator
CzeĹÄ! Jestem studentem II roku biologii na Uniwersytecie Warszawskim i mam 20 lat. Dlatego naleĹźÄ do tej starszej czÄĹci tego forum, choÄ prawdopodobnie przyjdzie mi siÄ tu uczyÄ od mĹodszych. FascynujÄ siÄ dinozaurami od siĂłdmego roku Ĺźycia i, tak jak wiÄkszoĹÄ z was, marzÄ o zostaniu paleobiologiem. Jestem aktywnym uĹźytkownikiem forum paleontologia.pl OprĂłcz paleobiologii interesuje mnie historia, zwĹaszcza dzieje wojskowoĹci, ewolucjonizm, ekologia, fauna i flora Polski, geografia, geologia oraz piĹka noĹźna. SĹucham gĹĂłwnie wspĂłĹczesnej muzyki elektronicznej - gĹĂłwnie trance, techno, house. Mam nadziejÄ, Ĺźe przyjdzie nam miĹo podyskutowaÄ
.

Biologia, UW
CzeĹÄ!
Nazywam siÄ Piotrek i mieszkam w Warszawie.BiologiÄ (w tym paleobiologiÄ ),interesuje siÄ od zawsze(nie pamiÄtam kiedy siÄ to zaczÄĹo).SzczegĂłlnie interesuje mnie ornitologia i paleornitologia.OprĂłcz studiowania opracowaĹ i ksiÄ Ĺźek oraz rysowania ptakĂłw uwielbiam obserwacje terenowe.Ostatnio zafascynowaĹa mnie tez fotografia przyrodnicza.Moim marzeniem jest napisanie monografi gromady Aves,gdzie byĹy by opisane,zilustrowane i porĂłwnane,wszystkie(zarĂłwno kopalne jak i wspĂłĹczeĹnie ĹźyjÄ ce)gatunki ptakĂłw.Niestety pewnie mi nie starczy Ĺźycia,bo gatunkĂłw tej gromady jest grubo ponad 10000(kopalnych gatunkĂłw jeszcze chyba nikt nie liczyĹ,a wciÄ Ĺź przybywaja nowe).
Poza w.w.zainteresowaniami pasjonuje siÄ muzykÄ (gĹ.alternatywnÄ ).MoĹźna powiedzieÄ Ĺźe jestem "muzycznym paleontologiem",bo kolekcjonuje stare,w wiÄkszoĹci niedostÄpne nagrania.Najbardziej lubiÄ punk,new wave i muzykÄ elektronicznÄ z lat 1977-83,takich zespoĹĂłw jak Sex pistols,Buzzcocks,Stranglers,Weirdos,Devo,B-52's,P-model,Lizard,Blitz,The Business,Kraftwerk,Tangerine dream i setki innych,nawet z tak egzotycznych krajĂłw jak Australia,Japonia,Urugwaj,Chile czy Izrael.Z nowszych "klimatĂłw"lubiÄ hip-hop.LubiÄ teĹź muzykÄ powaĹźnÄ i operÄ,ale tylko "na Ĺźywo".Na temat muzyki mĂłgĹbym jeszcze duĹźo pisaÄ,ale nie jest to forum muzyczne,wiÄc dam spokĂłj.
Bardzo lubie to forum,bo mogÄ sie tu doksztaĹcic,w innych dziedzinach paleobiologi na ktĂłrych mniej siÄ znam oraz dowiedziec siÄ o najnowszych odkryciach.Gratuluje wiedzy innym ludziom z forum!!!
Pozdrawiam
Piotrek
Nazywam siÄ Piotrek i mieszkam w Warszawie.BiologiÄ (w tym paleobiologiÄ ),interesuje siÄ od zawsze(nie pamiÄtam kiedy siÄ to zaczÄĹo).SzczegĂłlnie interesuje mnie ornitologia i paleornitologia.OprĂłcz studiowania opracowaĹ i ksiÄ Ĺźek oraz rysowania ptakĂłw uwielbiam obserwacje terenowe.Ostatnio zafascynowaĹa mnie tez fotografia przyrodnicza.Moim marzeniem jest napisanie monografi gromady Aves,gdzie byĹy by opisane,zilustrowane i porĂłwnane,wszystkie(zarĂłwno kopalne jak i wspĂłĹczeĹnie ĹźyjÄ ce)gatunki ptakĂłw.Niestety pewnie mi nie starczy Ĺźycia,bo gatunkĂłw tej gromady jest grubo ponad 10000(kopalnych gatunkĂłw jeszcze chyba nikt nie liczyĹ,a wciÄ Ĺź przybywaja nowe).
Poza w.w.zainteresowaniami pasjonuje siÄ muzykÄ (gĹ.alternatywnÄ ).MoĹźna powiedzieÄ Ĺźe jestem "muzycznym paleontologiem",bo kolekcjonuje stare,w wiÄkszoĹci niedostÄpne nagrania.Najbardziej lubiÄ punk,new wave i muzykÄ elektronicznÄ z lat 1977-83,takich zespoĹĂłw jak Sex pistols,Buzzcocks,Stranglers,Weirdos,Devo,B-52's,P-model,Lizard,Blitz,The Business,Kraftwerk,Tangerine dream i setki innych,nawet z tak egzotycznych krajĂłw jak Australia,Japonia,Urugwaj,Chile czy Izrael.Z nowszych "klimatĂłw"lubiÄ hip-hop.LubiÄ teĹź muzykÄ powaĹźnÄ i operÄ,ale tylko "na Ĺźywo".Na temat muzyki mĂłgĹbym jeszcze duĹźo pisaÄ,ale nie jest to forum muzyczne,wiÄc dam spokĂłj.
Bardzo lubie to forum,bo mogÄ sie tu doksztaĹcic,w innych dziedzinach paleobiologi na ktĂłrych mniej siÄ znam oraz dowiedziec siÄ o najnowszych odkryciach.Gratuluje wiedzy innym ludziom z forum!!!
Pozdrawiam
Piotrek
CzeĹÄ
Nazywam siÄ Bartek mam 17 lat i mieszkam w Bielsku BiaĹej, uczÄszczam do Liceum Plastycznego, na kierunku artystyczny druk sitowy. Interesuje siÄ od zawsze paleontologiÄ . Inne moje zainteresowania:ornitologia, architektura Ĺredniowieczna, fotografia, kobiety
. SĹucham gĹownie rapu, oprĂłcz tego reggae i rĂłzne jej odmiany, oraz funk i soul
Nazywam siÄ Bartek mam 17 lat i mieszkam w Bielsku BiaĹej, uczÄszczam do Liceum Plastycznego, na kierunku artystyczny druk sitowy. Interesuje siÄ od zawsze paleontologiÄ . Inne moje zainteresowania:ornitologia, architektura Ĺredniowieczna, fotografia, kobiety
CzeĹÄ jestem PaweĹ mam 13 lat interesuje sie dinozaurami, samochodami i muzykÄ
rapcore'owÄ
. Mieszkam w LÄdzinach na gĂłrnym ĹlÄ
sku (nieopodal TychĂłw).
Ostatnio zmieniony 6 października 2008, o 17:26 przez Palik, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Witam serdecznie nazywam sie Karol mam 17 lat ucze sie w LO w MorÄ
gu.dinozaurami interesuje sie od kiedy pamietam juz jako maĹy bobas spaĹem z figurkami dinozaurĂłw :D potem przestaĹem sie niemi interesowac w 1 gim wiadomo dzieczyny :D nie byĹo czasu no i muzyka wypeĹnia mĂłj wolny czas gram w kapeli typowo rockowej na basie,staramy sie jak najbardziej powrĂłcic stylem muzyki do lat 80'.wszystkich dinomaniakĂłw pozdrawiam :D
---skid row---
-
Hej, jestem Olga, mam 14 lat. Interesuje sie oczywiscie dinozaurami (zaczelo sie gdy mialam ok. 5 lat, wtedy kupilam sobie zabawke - dinozaura i mam ja do dzis), poza tym jeszcze muzyka i... wilkami workowatymi :D Mieszkam w Busku, ucze sie w gimnazjum. Planuje zostac paleontologiem od chwili gdy dowiedzialam sie o istnieniu tego zawodu

Witam wszystkich :D . Jestem Maciej Ziegler, mam 22 lata.
Dinozaury ciÄ gnÄĹy mnie od kiedy pamiÄtam
. Później przyszĹy "wieki ciemne" a ponowinie zainteresowaĹem siÄ nimi we wakacje 2007. W koĹcu musiaĹem wiÄc trafiÄ na Dinozaury.com! Ĺťyjemy chyba w zĹotej erze paleontologii - nowe odkrycia sÄ
fascynujÄ
ce, szczegĂłlnie te dotyczÄ
ce moich ulubionych teropodĂłw.
PrzyszĹoĹci swojej nie wiÄ ĹźÄ z paleontologiÄ , gdyĹź studiujÄ innÄ interesujÄ cÄ dziedzinÄ - prawo. Obecnie jestem na III roku a najbardziej lubiÄ szeroko pojÄte prawo cywilne.
Dinozaury ciÄ gnÄĹy mnie od kiedy pamiÄtam

PrzyszĹoĹci swojej nie wiÄ ĹźÄ z paleontologiÄ , gdyĹź studiujÄ innÄ interesujÄ cÄ dziedzinÄ - prawo. Obecnie jestem na III roku a najbardziej lubiÄ szeroko pojÄte prawo cywilne.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2010, o 13:51 przez nazuul, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Ordowicki bezszczękowiec
Witam wszystkich!
Mam 17 lat i chodzÄ do 2 kl LO (profil biol-chem)
PaleontologiÄ interesuje sie od czasu kiedy w wieku 4 lat znalazĹam pierwszÄ swojÄ skamieniaĹoĹÄ, potem rodzice kupili mi ksiÄ zke o dinozaurach no i tak to sie zaczeĹo..JuĹź od dawna Ĺledze to forum ,ciesze sie Ĺźe moge tu poszerzaÄ swojÄ wiedze na temat prehistorycznych gadĂłw i nie tylko.OprĂłcz paleo fascynuje siÄ biologiÄ , geologiÄ , archeologiÄ ...itd , kocham takĹźe wszystkie zwierzÄta (zwĹaszcza owady i mojego psa
)
Pozdrawiam
Marta
Mam 17 lat i chodzÄ do 2 kl LO (profil biol-chem)
PaleontologiÄ interesuje sie od czasu kiedy w wieku 4 lat znalazĹam pierwszÄ swojÄ skamieniaĹoĹÄ, potem rodzice kupili mi ksiÄ zke o dinozaurach no i tak to sie zaczeĹo..JuĹź od dawna Ĺledze to forum ,ciesze sie Ĺźe moge tu poszerzaÄ swojÄ wiedze na temat prehistorycznych gadĂłw i nie tylko.OprĂłcz paleo fascynuje siÄ biologiÄ , geologiÄ , archeologiÄ ...itd , kocham takĹźe wszystkie zwierzÄta (zwĹaszcza owady i mojego psa
Pozdrawiam
Marta
Ostatnio zmieniony 3 września 2008, o 20:48 przez MartaT, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam serdecznie.
Nazywam siÄ MichaĹ, mam 17 lat, chodzÄ do 2LO w Mielcu teĹź biol-chem. Dinozaurami interesowaĹem siÄ juĹź od najmĹodszych lat jednak w 2gim zaczÄĹo mi brakowaÄ czasu na swojÄ pasjÄ:( Teraz gdy biore gady na biologii znalazĹem tÄ stronkÄ i dziÄki wam postaram przypomnieÄ sobie conieco:D Z wstydem przyznam, Ĺźe dopiero dziĹ poznaĹem Argentynozaura xD
pozdro 4all
Nazywam siÄ MichaĹ, mam 17 lat, chodzÄ do 2LO w Mielcu teĹź biol-chem. Dinozaurami interesowaĹem siÄ juĹź od najmĹodszych lat jednak w 2gim zaczÄĹo mi brakowaÄ czasu na swojÄ pasjÄ:( Teraz gdy biore gady na biologii znalazĹem tÄ stronkÄ i dziÄki wam postaram przypomnieÄ sobie conieco:D Z wstydem przyznam, Ĺźe dopiero dziĹ poznaĹem Argentynozaura xD
pozdro 4all
- Krzysztof
- Triasowy silezaur
- Imię i nazwisko: Krzysztof
Щитам Сердецзние!!!!.
Цзесц Щсзыстким на имие мам Мах и миесзкам на Лотщие щ Даугащпилс мам 21 лат. До Полски прзыэчалем бо ту мам сщоя родзине Крзысзтоф полецил ми то форум, бардзо слабо знам щасз эзык так щиец циезко ми писац щ щасзым родзимым эзыку. Тылко дзиеки Крзысзтофощи моглем прзыэчац до Полски и эго родзиние ктора эст дла мнеи блиска. Динозаурами интересуэ сие юз од досц дащна моим, улубионым эст Дасплетосаурус. Поздращиам щсзысткич эсзцзе раз.
Пс. До Полски прзыэчалем на тыдзиен.
Пс. Прзепрасзам зе писзе на эдным концие Крзысзтофа
Цзесц Щсзыстким на имие мам Мах и миесзкам на Лотщие щ Даугащпилс мам 21 лат. До Полски прзыэчалем бо ту мам сщоя родзине Крзысзтоф полецил ми то форум, бардзо слабо знам щасз эзык так щиец циезко ми писац щ щасзым родзимым эзыку. Тылко дзиеки Крзысзтофощи моглем прзыэчац до Полски и эго родзиние ктора эст дла мнеи блиска. Динозаурами интересуэ сие юз од досц дащна моим, улубионым эст Дасплетосаурус. Поздращиам щсзысткич эсзцзе раз.
- Dino
- Administrator
- Imię i nazwisko: Łukasz Czepiński
- Kontakt:
Kolega Krzysztofa napisaĹ po rosyjsku, moĹźe przetĹumaczÄ, bo mam w szkoleKrzysztof pisze:Щитам Сердецзние!!!!.

Witam serdecznie!
CzeĹÄ wszystkim, mam na imiÄ Mah(?) i mieszkam na Ĺotwie (chyba) w DaugaszczpiĹs, mam 21 lat. Do Polski przyjechaĹem, bo tu mam swojÄ rodzinÄ. Krzysztof poleciĹ mi to forum, bardzo sĹabo znam wasz jÄzyk, tak wiÄc ciÄĹźko mi pisaÄ w waszym rodzimym jÄzyku. Tylko dziÄki Krzysztofowi mogĹem przyjechaÄ do Polski i jego rodzinie, ktĂłra jest dla mnie bliska. Dinozaurami interesujÄ siÄ juĹź od doĹÄ dawna, moim ulubionym jest Daspletosaurus. Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz.
P.S. Do Polski przyjechaĹem na tydzieĹ.
P.S. Przepraszam Ĺźe piszÄ na jednym koncie Krzysztofa
WiedziaĹem, Ĺźe mi siÄ ten rosyjski kiedyĹ przyda :D
Krzysztof
Dino, tak na Ĺotwie, poza tym nie Mah tylko Max jak Maks i miasto Daugavpils.
Ps. Nasza strona rĂłwnieĹź, dobrze odwiedzana na Ĺotwie ale gĹĂłwnie przez PolakĂłw tam, zamieszkaĹych.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, o 15:34 przez Dino, łącznie zmieniany 1 raz.
ZapomniaĹem siÄ wczeĹniej przedstawiÄ
. Ale nigdy nie jest zapóźno :D . Siema nazywam siÄ Robert TaczaĹa, czodzÄ do 4 kl. , we wrzeĹniu skoĹczÄ 11 lat, mieszkam w Wolsztynie, interesuĹÄ siÄ dinozaurami i break dance 8)

Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, o 15:48 przez spinozaur, łącznie zmieniany 1 raz.
- Allosaurus
- Kambryjski trylobit
Nazywam siÄ Alex Czechowicz, mam 13 lat i interesujÄ siÄ dinozaurami od kiedy w wieku 2 lat dostaĹem pluszowego diplodoka.
[img]http://img103.imageshack.us/img103/7781/aaaaye8.png[/img]
[img]http://img103.imageshack.us/img103/7521/aaaox1.png[/img]
[img]http://img435.imageshack.us/img435/7883/aaaaabp1.png[/img]
[img]http://img103.imageshack.us/img103/7521/aaaox1.png[/img]
[img]http://img435.imageshack.us/img435/7883/aaaaabp1.png[/img]
Witam serdecznie. Na imie mam Monika, mam 33 lata i co tu duzo kryc, nie specjalizuje siÄ w dinozaurach. Nie oznacza to jednak, ze siÄ nimi nie interesuje. Zawsze chciaĹam zajmowac siÄ paleontologia, ale na UJ, gdzie studiowaĹam nie byĹo takiej moĹźliwoĹci. WybraĹam wiec biologie molekularna.
Nadal moim niespeĹnionym marzeniem jest paleontologia, stad od czasu do czasu wpadaĹam na te strone. I to co widziaĹam coraz bardziej mi sie podobalo, bo poziom forum, na ktĂłrym jest kupa mĹodych ludzi z taka wiedza, rokuje dobrze na przyszĹoĹÄ. SzczegĂłlnie, kiedy nauka polska pedzi po rowni pochylej prosto w dĂłĹ.
Wierze w to, ze uda Wam siÄ to zmienic.
Moze od czasu do czasu zdarzyc siÄ, ze bÄdÄ zadawac pewnie oczywiste dla Was pytania. Badzcie wyrozumiali
.
Nadal moim niespeĹnionym marzeniem jest paleontologia, stad od czasu do czasu wpadaĹam na te strone. I to co widziaĹam coraz bardziej mi sie podobalo, bo poziom forum, na ktĂłrym jest kupa mĹodych ludzi z taka wiedza, rokuje dobrze na przyszĹoĹÄ. SzczegĂłlnie, kiedy nauka polska pedzi po rowni pochylej prosto w dĂłĹ.
Wierze w to, ze uda Wam siÄ to zmienic.
Moze od czasu do czasu zdarzyc siÄ, ze bÄdÄ zadawac pewnie oczywiste dla Was pytania. Badzcie wyrozumiali