Dawid Mazurek pisze:Zapraszamy w odwiedziny, Danielu!
No to będzie biba

Szykuj coś owocowego Bosmanie
Co do twoich pytań Danielu. Nie musisz mieć własnego materiału, nie musisz załatwiać sobie wcześniej promotora, ale... lepiej mieć już wcześniej dogadanego promotora i materiał. Nie wpływa to na postępowanie rekrutacyjne, ale w danym zakładzie będą bardziej przygotowani na twoją magisterkę i będziesz już wiedział na czym stoisz.
Jeżeli chodzi o wydział Geologii UW, to jest to chyba najlepsza opcja dla geologów - kręgowcarzy w Polsce. W Sosnowcu, czy Poznaniu po prostu nie ma ludzi, którzy mogliby być promotorami pracy magisterskiej o kręgowcach. Dawid Surmik jako tako dał radę w Sosnowcu, ale i tak miał promotora w Wawie. Nie to, że tamte placówki są gorsze, ale po prostu brak im kadry. Podobnie jest z materiałem. Poza Warszawą pozostałe placówki geologiczne mają materiały głównie z wapienia muszlowego, którym pewnie zaopiekuje się Dawid Surmik. W Krakowie i Wrocławiu mają jeszcze ssaki, ale na Biologii. Jeśli ktoś się chce zajmować bezkręgowcami, to gorąco polecam Poznań lub Sosnowiec, jeśli kręgowcami to nie tam.
Na Geologii UW najlepiej Ci powie Bronek jak jest. Ja tam spędzam trochę czasu, ale nie ukrywajmy, że nigdy nie będę mógł się zwać geologiem, czy znawcą tamtego wydziału. Na tamtym wydziale kręgowcami zajmuje się prof. Ginter. Jest świetnym specjalistą od rekinów, więc jeśli chcesz się zajmować sprawami rybimi, to go gorąco polecam. Jest też Bronek, ale nie wiem, czy po obronie doktoratu (I połowa tego roku) zostanie na wydziale, czy zmieni miejsce zatrudnienia. Mówię, najwięcej Ci powie Bronek (Dawid, ty jesteś w Wawie, pogoń drania, by się zalogował. Ile można siedzieć nad doktoratem?

)
Pomyśl też o Biologii

(taka podprogowa reklama). Mamy ścisłą współpracę z PANem (nasz szef jest też ich szefem

). Jeżeli chodzi o materiał, to da się coś wyskrobać z Gobi lub Krasiejowa. Kadra od kręgowców wygląda następująco: prof. Dzik (wszystko), Rafał Piechowski (dinozaurokształtne), Grzegorz Niedźwiedzki (wszystko), Roksana Socha (ryby ganoidowe). Przyjmujemy na magisterkę studentów ze wszystkich kierunków.
Najlepiej przyjedź to bardziej szczegółowo pogadamy, pokażemy, poimprezujemy