- stadium komórki (jesteśmy drobnoustrojem, pływamy w pramorzu, jeżeli dużo jemy wypierając inne gatunki ewoluujemy (czytaj: osiągasz 2 lvl a'a cRPG)
- stadium stada (nasz gatunek wychodzi z morza i zaczyna żyć na stałym lądzie; zadziwiająco szybko żyje w dość skoordynowanych grupach) - co ważne, nasz mózg wciąż się udoskonala, ale nasz gatunek nie jest w stanie wytworzyć i korzystać z nawet najprostszych narzędzi
- stadium plemienia - nasz gatunek korzysta z narzędzi, które wytwarza oraz przekształca środowisko, w którym żyje budując m.in. forty i grody (dokładnie nie wiem, nie dotarłem do niej)
- stadium cywilizacji - o ile poprzedni etap ewolucji jest w stylu starożytnym/neolitycznym, to czwarte stadium tyczy się czasów współczesnych (gra przekształca się chyba w strategię)
- stadium kosmiczne - przyszłość, budujemy statki kosmiczne i kolonizujemy nowe planety (ważne: zaczynając nową rozgrywkę gramy na nowej planecie, jeżeli to tryb online to [o ile wolno awansujemy] może nas odwiedzić inny gracz, jeżeli jest już na ostatnim (5) stadium rozwoju :D) - chyba nawet można przez to wytępić inny gatunek...
Osobiście grałem to (trochę dla jaj, bo pierwszy etap jest prześmieszny

Link do opisu gry:
http://www.gry-online.pl/gra.asp?ID=997