Atlas dinozaurĂłw (wyd. Pascal)
Atlas dinozaurĂłw (wyd. Pascal)
Za kilka dni do sklepĂłw trafi ksiÄ
Ĺźka mojego autorstwa, rysunki sÄ
dzieĹem Justyny. OczywiĹcie zdajÄ sobie sprawÄ z tego, Ĺźe nasi forumowi spece od wymiarĂłw, mas i definicji filogenetycznych znajdÄ
wewnÄ
trz duĹźo bĹÄdĂłw i nieĹcisĹoĹci Krytyka (tekstu, nie autora) oczywiĹcie zawsze mile widziana
http://ksiegarnia.pascal.pl/ksiazka.php ... dinozaurow
http://ksiegarnia.pascal.pl/ksiazka.php ... dinozaurow
- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
Re: Atlas dinozaurĂłw (wyd. Pascal)
O kurczÄ! Bardzo fajna pozycja, zapewne kierowana do najmĹodszych? Dzieciaki widzÄ
c Ĺadne rysunki i przejrzyste opisy bÄdÄ
szaleÄ :D Sam tak miaĹem, jak dostaĹem taki atlas dinozaurĂłw w pomaraĹczowej okĹadce. Z tego siÄ nie da wyleczyÄ. Szkoda, Ĺźe juĹź go nie mam, bo byĹy fajnie rysowane, rozbudowane scenki (trias/wczesna jura/późna jura/wczesna kreda/późna kreda/ocean/wykopaliska) i bym sobie chÄtnie pooglÄ
daĹ.
To nie wiedziaĹeĹ, Ĺźe mamy w kraju 38 mln specĂłw od paleontologii?Dawid Mazurek pisze:OczywiĹcie zdajÄ sobie sprawÄ z tego, Ĺźe nasi forumowi spece od wymiarĂłw, mas i definicji filogenetycznych znajdÄ wewnÄ trz duĹźo bĹÄdĂłw i nieĹcisĹoĹci
- Daniel Madzia
- Jurajski allozaur
- Kontakt:
- Dawid Mika
- Jurajski allozaur
GratulujÄ ! Nareszcie powstaĹa pozycja, ktĂłra uzupeĹni i poprawi wiedzÄ dinofanĂłw, ktĂłrzy nie sÄ
w stanie korzystaÄ jeszcze z internetu, ale zbierajÄ
wszelkie informacje na temat dinkĂłw (mowa o takich 5-6 latkach). ObejrzaĹem "prĂłbkÄ" i moje wraĹźenia sÄ
jak najbardziej pozytywne - Ĺwietna oprawa graficzna, przepiÄkne rekonstrukcje i proste, zrozumiaĹe dla najmĹodszych dinofanĂłw (bo chyba do takich jest adresowana?) sĹownictwo.
Jeszcze raz gratulujÄ i ĹźyczÄ dalszych sukcesĂłw.
Jeszcze raz gratulujÄ i ĹźyczÄ dalszych sukcesĂłw.
- szerman
- Neogeński mastodont
- Imię i nazwisko: MSz
Niedawno miałem okazję zapoznać się na kilka chwil z tą książką Co prawda nie miałem zbyt wiele czasu, ale te parę minut wystarczyło by stwierdzić, że inne podobne pozycje nie mają do niej startu Informacje aktualne na 2009 rok, a w wielu innych tego typu książkach dla dzieciaków jeszcze są opisy amerykańskiego ultrazaura i sejsmozaura...
"Mastodon sapiens"
Pamiętam, że będąc kiedyś w Empiku (było to bodajże w 2009 roku) natknęłam się na fajną pozycję. Co prawda nie miałam czasu, aby dokładnie przeanalizować przykładowy opis, jednak zafascynowały mnie rysunki. Jak na złość nie pamiętam ani tytułu, ani autora, ani wydawnictwa. :/ Szkoda, żałuję, że nie kupiłam tej książki, bo ilustracje należały do lepszych, jakie kiedykolwiek widziałam w książce o dinozaurach dla "niewtajemniczonych śmiertelników". ;)
Si on combat, on peut perdre, si on ne combat pas - on est perdu...