Forum Dinozaury.com

Forum Dinozaury.com

z nami przeniesiesz się w czasie...
 
Teraz jest 20 września 2019, o 00:54

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, o 14:38 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
OK bedę pamiętac. A czemu jak mam 5 wykopalisk to kiedy mi sie oddostępnią następne bo nie mam juz skamielin :(
Trochę żle to napisałem ale rozumiesz? :wink:


Ostatnio edytowano 13 maja 2009, o 15:07 przez roffi1994, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, o 14:56 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
W folderze Data otwórz plik tekstowy o nazwie "FslHunt.ini" i zamień linijki:
Cytuj:
#else // Windows and XBox builds
maxchosen = 6;
starrating[0] = 0;
starrating[1] = 1;
starrating[2] = 2;
starrating[3] = 3;
starrating[4] = 4;
starrating[5] = 5;

na
Cytuj:
#else // Windows and XBox builds
maxchosen = 9;
starrating[0] = 0;
starrating[1] = 0;
starrating[2] = 0;
starrating[3] = 0;
starrating[4] = 1;
starrating[5] = 1;
starrating[6] = 1;
starrating[7] = 2;
starrating[8] = 2;
starrating[9] = 3;


Dzięki temu przy rozpoczęciu nowej gry będziesz mógł odblokować aż 4 stanowiska wykopaliskowe, a już przy trzeciej gwiazdce odblokowane będą wszystkie ;)

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, o 16:52 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Sorry, że ci tak cały czas przeszkadzam.

<sklejone>

roffi1994 napisał(a):
Sorry, że ci tak cały czas przeszkadzam.

Aczy na zespoł wykopaliskowy tez mozna zwiekszyc ilosc?

Obrazek <- Przydatny przycisk znajdujący się po prawej u góry każdego napisanego przez Ciebie postu. Dziki niemu możesz dopisywać nwe informacje do starego postu. Możesz też usunąć (Obrazek) poprzedni post (uprzednio skopiowawszy jego tekst) i napisać nowy! :wink:
Polecam - świetna metoda! nazuul


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, o 18:52 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
Cytuj:
Aczy na zespoł wykopaliskowy tez mozna zwiekszyc ilosc?


Tak można, musisz w pliku "Constant.ini" zmienić wartość linijek o nazwach:
Cytuj:
FossilHuntStartNumTeams = 1;
FossilHuntMaxNumTeams = 5;

na przykład na:
Cytuj:
FossilHuntStartNumTeams = 8;
FossilHuntMaxNumTeams = 18;

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 14:25 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Tomasz napisał(a):
Cytuj:
Aczy na zespoł wykopaliskowy tez mozna zwiekszyc ilosc?


Tak można, musisz w pliku "Constant.ini" zmienić wartość linijek o nazwach:
Cytuj:
FossilHuntStartNumTeams = 1;
FossilHuntMaxNumTeams = 5;

na przykład na:
Cytuj:
FossilHuntStartNumTeams = 8;
FossilHuntMaxNumTeams = 18;

Dzięki za pomoc a masz może plik gdzie nie ma limitow na nic.chodzi mi tylko o budowle o dinozaury nie. :mrgreen: :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 14:36 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
roffi1994 napisał(a):
Dzięki za pomoc a masz może plik gdzie nie ma limitow na nic.chodzi mi tylko o budowle o dinozaury nie. :mrgreen: :mrgreen:


Ściągnij ten plik i wypakuj go w folderze Data, tam gdzie masz zainstalowaną gre:
http://sharebee.com/454929e4

Są tu wszystkie budynki bez limitów (drogi, ogrodzenia itp) - bez dinozaurów.

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 14:58 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Tomasz napisał(a):
roffi1994 napisał(a):
Dzięki za pomoc a masz może plik gdzie nie ma limitow na nic.chodzi mi tylko o budowle o dinozaury nie. :mrgreen: :mrgreen:


Ściągnij ten plik i wypakuj go w folderze Data, tam gdzie masz zainstalowaną gre:
http://sharebee.com/454929e4

Są tu wszystkie budynki bez limitów (drogi, ogrodzenia itp) - bez dinozaurów.

Dzięki więcej mi pomogłeś niż ktos inny :D
Wkleiłem to zamiast tamtego i jak wlaczam nowa gre to wczytuje i pisze błąd :(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 16:23 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
Cytuj:
Wkleiłem to zamiast tamtego i jak wlaczam nowa gre to wczytuje i pisze błąd

A czy przed wklejeniem usunąłeś stary folder "Units" czy nie? I czy rozpakowałeś archiwum? (czyli tzw. rar-a) ;)

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 17:22 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Tomasz napisał(a):
Cytuj:
Wkleiłem to zamiast tamtego i jak wlaczam nowa gre to wczytuje i pisze błąd

A czy przed wklejeniem usunąłeś stary folder "Units" czy nie? I czy rozpakowałeś archiwum? (czyli tzw. rar-a) ;)


Usunac nie usunalem tylko zabralem tamten i wkleilem ten od ciebie. Wypakowalem go wczesniej.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 18:46 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
Nie potrzebnie zabierałeś tamten. Miałeś wkleić ten w miejsce tamtego, ale bez jego usuwania, ponieważ ten ode mnie nie zawiera plików dinozaurowych tak jak prosiłeś ;) Teraz musisz usunąć ten ode mnie, z powrotem wkleić ten swój i jeszcze raz wkleić ten mój. Po tym powinno wszystko działać :)

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 19:24 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Tomasz napisał(a):
Nie potrzebnie zabierałeś tamten. Miałeś wkleić ten w miejsce tamtego, ale bez jego usuwania, ponieważ ten ode mnie nie zawiera plików dinozaurowych tak jak prosiłeś ;) Teraz musisz usunąć ten ode mnie, z powrotem wkleić ten swój i jeszcze raz wkleić ten mój. Po tym powinno wszystko działać :)


Działa jeszcze raz dzięki za pomoc. :mrgreen: :D

Nie ma za co - Tomek ;)

Czytałem na takim jednym forum ze można przerobic ta grę że można mie nie 15 a 25 gatunków wiesz jak może :mrgreen:
http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t37120.html
tu przeczytałem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2009, o 21:00 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
Cytuj:
Czytałem na takim jednym forum ze można przerobic ta grę że można mie nie 15 a 25 gatunków wiesz jak może :mrgreen:
http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t37120.html
tu przeczytałem.

Standardowo jest 25 gatunków, u Ciebie również ;) Ssdawid-owi z podanego przez Ciebie linku, zapewne chodziło o to, że odblokował sobie wszystkie stanowiska i może wyhodować wszystkie rodzaje dinozaurów na jednej wyspie (on po prostu nazwał to "planszą" :D ).

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, o 11:57 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Aha.Ok dzieki za odpowiedĹş :wink:

EDIT:
A wiesz czy moĹźna robic wiecej dinozaurow w jednej wylegarni niĹź tylko 5 :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, o 18:57 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
Cytuj:
A wiesz czy moĹźna robic wiecej dinozaurow w jednej wylegarni niĹź tylko 5 :mrgreen:

Tak, można to zmienić, jednak po tego typu przeróbkach niekiedy wyskakują błędy i wyrzuca na pulpit (podobnie jak ze zmianą ilości zespołów w danej lokacji). Dlatego też lepiej tego nie ruszać ;)

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 20:42 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 17:33
Posty: 15
Aha ok to lepiej nie robic :D
A byś mi podał link do save bo nigdzie nie mogę znajeźc :wink:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, o 13:28 
Offline
Kredowy tyranozaur
Kredowy tyranozaur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 października 2006, o 15:16
Posty: 2171
Lokalizacja: Międzychód
roffi1994 napisał(a):
A byś mi podał link do save bo nigdzie nie mogę znajeźc :wink:

Oto link na polskie forum o JP:OG. Są tu zamieszczone różne mody, skiny i save ;) (wymaga rejestracji)
http://members.lycos.co.uk/jurassicparkog/index.php

_________________
Tomasz Sokołowski

Koniecznie zapoznaj się z Regulaminem!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2010, o 12:38 
Offline
Sylurski fałdopłetwy
Sylurski fałdopłetwy

Dołączył(a): 7 lutego 2010, o 19:14
Posty: 125
Ojeju ale super ten plik Tomasza.... :D
Ale mam problem wielki buduję Safari i nie mogę wyjechac a : wybieg jest zamknięty,wyznaczyłem trasę,są tylko parazaurolofy na wybiegu a tu nie mogę wyruszyc samochodem :( PROSZĘ POMOCY

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jurassic Park: Operation Genesis
PostNapisane: 8 stycznia 2011, o 21:45 
Offline
Sylurski fałdopłetwy
Sylurski fałdopłetwy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lutego 2010, o 22:29
Posty: 116
Lokalizacja: Częstochowa
Imię i nazwisko: Aleksander Wiśniewski
Ja tam dość często edytuję tą grę zmieniając szybkość czy siłę dinozaurów.
Jednak głównie robię skórki dla przykładu spinozaura.


Załączniki:
Spinosaurus.PNG
Spinosaurus.PNG [ 372.05 KiB | Przeglądane 7444 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jurassic Park: Operation Genesis
PostNapisane: 9 stycznia 2011, o 16:20 
Offline
Moderator
Moderator

Dołączył(a): 22 października 2007, o 18:29
Posty: 2385
Dla mnie wadą tej gry był brak rozmnażania. Gdy robiło się SiteB, trzeba było wpuszczać ciągle nowe dinozaury, bo poprzednie się zjadały. Nic z naturalnego ekosystemu :/

_________________
Biologia, UW


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jurassic Park: Operation Genesis
PostNapisane: 27 lutego 2011, o 12:39 
Offline
Sylurski fałdopłetwy
Sylurski fałdopłetwy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lutego 2010, o 22:29
Posty: 116
Lokalizacja: Częstochowa
Imię i nazwisko: Aleksander Wiśniewski
W ten weekend zrobiłem skórki do allozaura i albertozaura ;).
http://i22.servimg.com/u/f22/15/12/98/37/simjp_17.jpg
http://i22.servimg.com/u/f22/15/12/98/37/simjp_18.jpg


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jurassic Park: Operation Genesis
PostNapisane: 18 grudnia 2011, o 15:19 
Offline
Sylurski fałdopłetwy
Sylurski fałdopłetwy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwietnia 2011, o 11:52
Posty: 194
Lokalizacja: Lubliniec
Imię i nazwisko: Weronika Mazurek
AlbertoRaptor, widzę, że znasz się na skinach. Czy mógłbyś może zrobić mi skina dla raptora wzorowanego na tym rysunku:
Obrazek
I jeśli wiesz, podpowiedz, co zrobić aby raptory polowały też na kamarazaury - widziałam na youtube filmiki, ale sama nie umiem tego zrobić. Dzięki za pomoc z góry.

_________________
Podziwiam polskich paleontologów za to, że...

Obrazek

Spomiędzy szerokich, zielonobrązowych liści wystają cztery długie zakrzywione szpony. Gdy tylko jednak jeden z gadów drgnął, pazury chyłkiem cofnęły się między paprocie. Szpony należą do gatunku dinozaura, jakiego jeszcze świat nie widział. Jest to pierwszy skuteczny super-drapieżnik – Smok z Lisowic.

Jest to fragment pisanej przeze mnie powieści o smoku z Lisowic.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Jurassic Park: Operation Genesis
PostNapisane: 16 października 2016, o 23:19 
Offline
Prekambryjski stromatolit
Prekambryjski stromatolit

Dołączył(a): 16 października 2016, o 23:15
Posty: 1
Ma może ktoś ten plik do odblokowania wszystkiego żeby nie było limitów karmników itp?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Copyright © 2005-2013 Dinozaury.com! - z nami przeniesiesz się w czasie...
Powered by phpBBphpBB Group
Template made by DEVPPL/ThatBigForum
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL